L'època de la societat de masses

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2013
L’època de la societat de masses

Baix cost dels diaris per accedir a la informació. Els nous mitjans de comunicació de masses (premsa escrita que cada vegada tenia més difusió) posavaels mals de la societat, critica a la política que va produir inestabilitats polítiques.. Els diaris afalagaven els gustos de les classe smés baixes i transvalsaven les normes culturalsimportants. La perspectiva sorgida en aquesta epoca es la teoria de la societat de masses que és una perspectiva sobre la societat industrial occidental que atribueixen un paper influent però sovintnegatiu als mitjans de comunicació.
Premsa escrita de gran difusió.
Tot i que va començar en el segle XVI, en els egle XIX es va produir un boom dels diaris: amb la nova impremta de vaporfeta l’any 1814 va portar a l’abaratiment dels diaris en dos fases:
1. Aparició de la “penny press” (1830).
Fundació del diari The Sun. Els diaris només costava un centau enfront als sis quecostava un diari normal. Buscava el seu públic entre l’amplia audencia constituïda per les classes treballadores. Va recórrer més a la publicitat que no pas a les subscripcions, això va obrir aun dels camins que arriben fins avui: utilització de la publicitat per financar els mitjans de comunicació. El diari oferia el més interesable per als lectors: noticies sobre crims, divorcis,informacions més locals... Els temes eren més sensacionalistes i del dia a dia.
Un cop més ñes innovacions tecnlogiques: el telègraf inventat per Morse i la nova Linotype.
2. Periodismegroc: Heart, Pulitzer (1890).
La figura central que va donar nom a aquest tipus de periodisme va ser Williams Randolph Heart, fent referència a un personatge a un personatge anomenat The YellowKid. La presència de tires de còmic era un element de entreniment que la penny press i aquesta premsa havia introduït en els diaris. El periodisme groc i la guerra hispano-americana (1989)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la gènesi de la societat de masses a catalunya
  • La societat feudal i l'época del romànic
  • Mass
  • Massa
  • Una Mass
  • mass
  • Mass
  • massad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS