L'atenció

Páginas: 6 (1489 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
PAC 2: MÒDUL d’ATENCIÓ – ARXIU DE RESPOSTES

Títol de la PAC: PAC 2

NO UTILITZIS MÉS ESPAI DEL QUE HI HA DISPONIBLE PER A RESPONDRE A CADA PREGUNTA

Qüestions a elaborar referents a la part pràctica (60% de la nota)


1. Representa les mitjanes del teu experiment a la següent figura:

Ara, tenint en compte les conclusions a les que hem arribat en aquest mòdul en relació alfuncionament de l’atenció focalitzada i el que vam estudiar sobre la MCT en el mòdul anterior (paper del bucle articulatori i repartiment de recursos per part de l’executiu central entre tasques de processament i emmagatzematge), contesta a les següents preguntes:

Quins resultats creus que serien els esperables?
Per què?
Van els teus resultats en la direcció esperada?

Resposta: El resultatesperable és que la mitjana de paraules recordades sigui major en un ambient silenciós que amb distraccions. Això és degut a que com vam veure en el mòdul de la memòria l’executiu central té recursos limitats per emmagatzemar i processar informació i si es sobrecarrega una de les parts queden menys recursos per l’altra. A més després d’estudiar el mòdul 2 i l’atenció focalitzada veiem com segons el modeld’atenuació i el de selecció tardana tot i que el subjecte només atén conscientment (focalitza la seva atenció) en les paraules que diu el responsable de la proba, el que s’escolta per la ràdio també es processa (de forma atenuada en un model i completa en l’altra) i per tant consumeix recursos.
Els meus resultats han estat en la direcció esperada ja que els subjectes han recordat més paraulesen un ambient silenciós que en un ambient amb distraccions, independentment de l’ordre en què es realitzes la proba.
2. Estableix un paral·lelisme amb la tècnica de l’ombrejat utilitzada en els experiments clàssics d’atenció focalitzada i digues quin paper juguen en el nostre experiment:
- el llistat de paraules;
- la tasca de memorització (a partir del repàs subvocal);
- l’ambientdistractor (representat per la informació del canal de TV o de ràdio).

Resposta: El paral·lelisme que s’estableix és que en la tècnica de l’ombrejat els subjecte escolta dues converses alhora i ha de repetir una de les dues, centrant la seva atenció en aquesta i no atenent l’altra, en el nostre experiment la situació és semblant ja que el subjecte només ha de focalitzar la seva atenció en les paraulesque nosaltres llegim i no en les converses que s’escolten a la ràdio.
El paper que juguen:
El llistat de paraules: depèn quines paraules triem si s’assemblen entre elles o tenen relació serà més fàcil o més difícil recordar-es.
La tasca de memorització: si imaginem per cada paraula la seva imatge això fa que en recordem més, si coneixem el seu significat o si recordem les paraules de manerasubvocal (recapitulant) també fa que augmentin les probabilitats de recordar-ne més.
L’ambient distractor: per fer la seva funció (distreure) ha de ser en el mateix idioma que la llista de paraules, al mateix volum que la veu que llegeix les paraules i el més semblant possible a aquesta veu, a més ha de ser una conversa continua.


3. Indica quin o quins models dels que hem estudiat en relació al’atenció selectiva podrien explicar resultats similars de record en les dues situacions experimental avaluades (distractora / silenciosa) i quin o quins models no. Justifica les teves respostes.

Resposta: El model de filtre podria explicar resultats similars en un ambient distractor i en un ambient silenciós ja que es basa en què l’atenció és com un filtre que selecciona el que passa a lamemòria operativa, per tant el que no passa el filtre no es processat i per tant no consumeix recursos.
El model d’atenuació no podria explicar que en les dues situacions els resultats fossin similars ja que ens diu que la informació que rebem sensorialment passa a ser processada parcialment tot i que no li prestem la nostra atenció per tant utilitza recursos en processar l’ambient distractor....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia De L'Atenció I Memòria
  • Psicología de l’atenció i de la memòria
  • Estratègies Educatives Que Faciliten L’augment De L’atenció, Un Major Autocontrol I Un Millor Autoconcepte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS