l'enfant sauvage

Páginas: 6 (1313 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014

























L’enfant sauvage

1.Redacta una breu psinòpsi argumental del film:

Una dona que va pel bosc d’Aveyron troba accidentalment un nen d’uns 11-12 anys amb aspecte descuidat i salvatge, a qui donen caça i porten a la civilització. El nen no parla ni es comunica ni actua com un humà, més aviat té instints animals, i un doctor que viu a París,mostra interés per estudiar el cas del noi a qui anomenara Víctor von Aveyron.
Mitjançant la psicologia pedagògica, a poc a poc, Víctor anirà adquirint capacitats més humanes com el llenguatge, la comunicació, els sentiments, la consciència, la moralitat… En un procés llarg i ple d’obstacles.

2.Quins són els principals temes que planteja la història de Víctor Von Aveyron?

Els principals temesdels que parla el film són:

1- L’home salvatge en la natura sense contacte amb civilització: Estat pur en el qual es troba l’home sense haver estat influenciat per ningú.

2- La pedagogia: L’estudi de l’educació com a un fenomen complex, adaptable a l’individu i a les seves capacitats personals mitjançant tècniques i mètodes propis per a cada alumne.

3- La relació social i ambientalenvers al comportament: Com el nostre entorn ens afecta en els nostres actes.

4- El llenguatge: La capacitat de l’ésser humà per expressar pensaments, sentiments i necessitats.

5- Les emocions i sentiments: El desenvolupament de la característica principal de l’ésser humà, el raonament i la capacitat emocional.








3.Explica com són tractats aquets temes al film.

Els temes sóntractats:

1- L’home salvatge en la natura sense contacte amb civilització: És tractat amb la descoberta del nen que ha sobreviscut al bosc sense cap mena de contacte amb ningú. Això és un fet rellevant, ja que és l’estat pur per a poder analitzar la definició de l’home que ha sigut plantejada sempre, és a dir, si l’home és bo per naturalesa i la societat el corromp o si és salvatge i la societatl’educa. Aquest nen no havia contactat mai abans amb cap ésser humà per tant no podia haver estat ni educat ni corromput i poder així veure també si tenia certs caràcters innats.

2- La pedagogia: Aquest nen va ser trobat a França en un context on s’apostava per la pedagogia adaptada a l’individu, ja que en unes altres circumstàncies se l’hagués donat per discapacitat, argumentant no tenircapacitats sensorials per aprendre, i segurament hauria estat tancat en algun centre psiquiàtric. Amb aquest film però se’ns demostra com dissenyant un tractament adaptat a les característiques del nen i observant les mancances i allò que el motivava, es podia arribar a aconseguir grans processos de manera progressiva. Ho veiem en el procés de diversos aprenentatges com són: Caminar en una posturacorrecte, ús de la roba, menjar amb coberts, relacionar objectes, compendre significats, constuïr objectes...

3- La relació social i ambiental envers al comportament: Com que al començament del film el nen es veu exposat a una societat desagradable, intimidant i maltractadora amb ell, és normal que adopti un concepte de societat dolent, malvat, perjudicial, i és per això que sempre és poc receptiu is’aïlla, en canvi el doctor el porta a un indret isolat on pugui sentir-se més segur per a començar de manera evolutiva l’aprenentatge.








4- El llenguatge: A l’inici Víctor es comunica amb un llenguatge gestual i també observem com no reacciona a molts dels sons que se li presenten, però un dia davant la paraula “bravo” reacciona inesperadament i s’arriba a la conclusió que li resultamés estimulant a l’oïda les paraules amb “O”. Per a incentivar-lo a parlar al principi s’utilitza la recompensa del menjar, que no obté si no el demana parlant, però més endavant Víctor ja utilitza aquesta funció del llenguatge per si sol sense que ningú li torni a demanar. A poc a poc el nen podrà també relacionar les paraules amb el llenguatge tipogràfic. Això ens demostra que l’ésser humà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Enfant Sauvage
  • Analisis De La Pelicula "L’enfant Sauvage" De François Truffaut
  • Análisis de la película: L’enfant sauvage del director: François Truffaut, con base al texto: Espíritu,...
  • L'Enfant De Noé
  • L'enfant menteur
  • Le Mythe Du Bon Sauvage
  • Mor Sauvage
  • L'Enfant De L'Autre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS