L'illa dels 5 fars

Páginas: 6 (1278 palabras) Publicado: 31 de enero de 2015
1. Resumeix les idees més importants que transmet el llibre.

En Max és un vell amic i professor del Ferran, que li va recomanar després d'una conferència on va fracassar en Ferran perquè no va connectar amb el seu públic, que s'hi anés a Menorca, a visitar els fars, on cadascun d'ells li revelaria una de les cinc claus de la comunicació.
El protagonista de la nostra història se'n va anar aun refugi familiar a visitar aquells fars que tenien un missatge ocult per ell.

El primer far que visita va ser el far de Favàritx: Li va ensenyar, que alhora de comunicar-se, s'ha de tenir clara la idea principal, i les altres explicacions, han d'estar lligades aquesta.
Un únic gran missatge per tenir una comunicació més clara i entenedora, igual que els fars que brillen a la nit amb un únicmissatge.

Seguidament, va trobar-se amb el far de cap d'Artutx. El que volem explicar, ho podem fer a través de les nostres històries, metàfores, vivències... Ja que a la nostra ment, les histories es personalitzen, això fa que les recordem amb més facilitat.
Igual que els fars, que donen una llum diferent i que sobresurt de totes les altres, nosaltres també podem a través d'explicar les cosesde forma memorable, fer que siguin recordades per sobre d'altres coses.

El far de Punta Nati li va donar la tercera clau de la comunicació, que consisteix a utilitzar un llenguatge que connecti amb els nostres interlocutors, adaptant-nos a ells. Iguals que els fars s'hi entenen molt bé amb els navegats, perquè utilitzen el mateix llenguatge.

El quart far que en Ferran va visitar, va ser elfar de Cavalleria on els nostres sentiments afecten el que diem, i al que capta la gent. Si no som conscients del que sentim podem estar donant un missatge molt diferent del que volem transmetre.
Igual que els fars donen una llum, però el que importa no és com surt aquesta llum, sinó com la rep el navegant.

L'últim far, i el cinquè missatge sobre les cinc claus de la comunicació se la va donarel far de l'illa de l'Aire on li va ensenyar, que era important que transmetre amb il·lusió i convincents en els missatges, i evitar sempre les afirmacions categòriques, el to imperatiu. Hem de comunicar-nos amb respecte mutu, i acceptant les crítiques.

En tornar de Mallorca, satisfet de tot el que havia après en aquell viatge, va fer una presentació on va poder aplicar-ho allò que els farsl'hi havien ensenyat.

2. Explica que t'ha aportat la lectura referent al teu creixement personal.

El que m'ha aportat aquesta lectura ha sigut ensenyar-me les cinc claus de la comunicació més importants per comunicar-se d'una forma entenedora i arribar-li a la gent.
Hem de saber quina és la idea principal que volem transmetre i, que les altres explicacions, han d'estar lligades aquesta. Enspodem equivocar i que no arribin a entendre el missatge quan volem dir massa informació.
Un altre de les claus que ens ofereix la lectura i que ens ajuda alhora de comunicar-nos es fer-ho amb la finalitat que el teu públic li arribi la teva informació, i això ho podem aconseguir a través de metàfores, de comparacions, explicant-ho com una història, i d'aquesta manera, la gent a la ment hopersonalitza i ho recorden d'una manera més forta.
També en aquesta lectura he après que segons a qui ens dirigim, hem d'utilitzar un llenguatge o un altre, adaptant-nos al nostre interlocutor.
Un altre clau de la comunicació és conèixer els nostres sentiments, per això és important captar si el que a la gent li estem transmetent, és el mateix que nosaltres volem dir.
I l’última de les cinc claus que heaprès és que no hem d'imposar als nostres oients el que nosaltres pensament, sinó explicar les coses que volem transmetre amb il·lusió, sentiments, i amb certesa, perquè aconseguirem que li arribi a la gent d'una manera més directa i empàtica.







3. Anomena tots aquells aspectes, coneixements i habilitats que has trobat en la lectura i penses que t'ajudaran en la teva pràctica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • autoreflexió. L'illa dels 5 fars.
  • L'illa dels 5 fars
  • l illa dels 5 fars
  • Ressenya l'illa dels cinc fars
  • Illa dels 5 fars
  • L'illa dels 5 fars
  • l'illa dels carrers dels ocells
  • L'illa del carrer dels ocells

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS