l illa dels 5 fars

Páginas: 4 (872 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2015

1. Introducció:
L’illa dels 5 fars, en Ferran Ramon-Cortés narrador de la historia, nascut a Barcelona (1926), llicenciat en ciències Econòmiques i Empresarials per ESADE.
També ha escrit Elquadern de bitàcola, Virus, Converses amb Max (amic seu, que també apareix en aquest llibre, i l’ajuda a descobrir les claus de comunicació), El premi i Escoltar amb els ulls, es dedica a l’estudi de lacomunicació personal i les relacions interpersonals en l’àmbit laboral. El llibre comença amb la reflexió den Ferran, el protagonista, que fa una presentació en públic i no li surt massa bé, el seuamic/professor, Max, l’aconsella perquè vagi a Menorca a observar els 5 fars els quals cada un representa una clau de comunicació.

2. Les claus de comunicació:
- El far de Favàritx: la seva seqüènciade llampecs es de 2+1 cada quinze segons, dona un missatge als navegants que es pot captar des de qualsevol punt i en qualsevol moment. La clau important es que dona un únic i gran missatge, totacomunicació ha de recolzar-se en una única i gran idea.
- El far de Cap d’Artrutx: la seva seqüència de llampecs es de 3 cada 10 segons, es dona a destacar fent brillar més i de forma diferent. La clauimportant es que el missatge que donam el que te més importància ha de destacar sobre els altres.
- El far de Punta Nati: parpelleja 3+1 vegades cada vint segons, el missatge clau es expressar-se amb unllenguatge que comparteixen els interlocutors i que hi connectin fàcilment. Hem de guanyar-nos la complicitat dels qui escolten triant un llenguatge que connecti. Fabriquem boira quan errem el nostrellenguatge i això fa que el missatge no arribi amb claredat, hem de sabre triar el llenguatge sempre pensant en qui l’està escoltant.
- El far de Cavalleria: la clau important es que el missatge queval és el que es rep, no el que s’emet, importa el que la gent capta, no el que nosaltres volem dir, compta com arriba el missatge a quin ens escolta i el significat que l’hi troba. Un to de veu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Illa dels 5 fars
  • L'illa dels 5 fars
  • Recensió del llibre la illa dels 5 fars
  • autoreflexió. L'illa dels 5 fars.
  • L'illa dels 5 fars
  • Dossier L Illa Del Tresor
  • L´emperadriu dels eteris
  • L Origen Violent Dels Continents

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS