Q Estionari 1rbatx 2015

Páginas: 7 (1713 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2015
QÜESTIONARI MALALTIES
1. Què és una malaltia infecciosa?
Una malaltia infeccioda és la manifestació clínica conseqüència d'una infecció provocada per microorganisme com bacteris , fongs , virus , protozous , etc o per prions . Es el cas d'agents biològics patògens de grandàrja macroscòpica , no es parla d'infecció , sinó d'infestació.
2. Quin tipus de glòbuls blancs (leucocits) hi ha en elnostre organisme i quina és la funció de cada un d'aquests?
Leucòcits amb nuclis sense lòbuls (mononuclears):

Limfòcits: són els leucòcits més petits. Reaccionen davant materials estranys; per dir-ho d'alguna manera, podem considerar-los com d'alta jerarquia en el sistema immunitari, en ser les encarregades de la immunitat específica o adquirida.

Monòcits: tipus de glòbuls blancs agranulocitos, és elde major grandària. Es generen en la medul·la òssia i, a través de la sang, emigren a diferents òrgans i teixits com els pulmons, fetge, melsa, ossos o ganglis limfàtics. La seva funció és la de menjar-se a diferents microorganismes o restes cel·lulars.
limfòcit
Leucòcits amb nuclis lobulats (polimorfonuclears):

Neutròfils: de tipus granulòcit, és el més abundant de la sang de l'ésser humà. Téun període de vida curt (d'hores o pocs dies), i la seva funció principal és la de fagocitis de fongs i bacteris (és a dir, les envolten amb la seva membrana citoplasmàtica i les introdueixen a l'interior cel·lular).

Basòfils: és el menys abundant a la sang. Són els responsables del començament de la resposta al·lèrgica, a través de l'alliberament d'histamina i serotonina en baixes concentracions,tenint una participació activa en la resposta immunitària.

Eosinòfil: derivat de la medul·la òssia, abans de migrar als teixits tenen una vida mitjana en la sang de 3 a 4 dies. Són responsables en la patogènesi de les malalties al·lèrgiques i la mort de paràsits.
3. On es formen les nostres cèl·lules de defensa?
Es troben en tot el sistema circulatori i altres teixits conjuntius i en el sistemalimfàtic, en forma d'agrupacions anomenades ganglis
4. Quina és la funció de les plaquetes?
Les plaquetes serveixen per taponar les lesions que poguessin afectar els vasos sanguinis.
5. Quants tipus diferents d'anticossos pot formar un tipus de limfocit B? I si un forma un anticós contra un bacteri, pot servir per a neutralitzar a "tots els bacteris"?
Cada tipus de limfòcit B va a formar un soltipus d'anticòs. L'anticòs que s'ha format contra un bacteri determinada (contra l'antigen que tingués) servirà només per a les bacteris que continguin el mateix Ag.
6. On poden viure i reproduir-se els virus en el nostre cos? Per què es diu que els virus són paràsits intracel·lulars obligats?
Els virus poden viure i reproduir-se dins de les nostres cèl·lules.
Es diu que són paràsitsintracel·lulars obligats perquè no tenen orgànuls necessaris per realitzar les funcions d'un ésser viu. Quan un virus s'introdueix en una cèl·lula aquesta es posa a "treballar" per a ell i el copia.
7. Explica el que ocorreria si tinguessim un segon contacte un organisme infecciós.
Després del primer contacte queden "cèl·lules de memòria", tant dels limfòcits T com B que mantindran la seva capacitat dereconèixer l'Ag, sobrevivint durant mesos o anys (això depèn del tipus de Ag).
Quan el mateix Ag entra de nou en l'organisme i és reconegut per les cèl·lules de memòria, ràpidament es comencen a dividir i s'inicia la resposta secundària. Aquesta resposta és molt més ràpida i eficaç que la primària, produint-se una major quantitat d'anticossos i en molt menys temps, de manera que el control de la infecció ésmés efectiu.
8. Què és una malaltia no-infecciosa?  Digues-ne 3 exemples.
Una malaltia infecciosa pot ser la manifestació clínica conseqüent a una infecció provocada per un microorganisme com bacteris, fongs, virus, i de vegades, protozous, etc o per prions.
9. Per què clorem l'aigua? Que passaria si no ho féssim?
Per aconseguir eliminar les enfermedadas transmeses per l'aigua.
Si no cloram...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Q Estionari El Intocable
  • APARELL DIGESTIU Q Estionari
  • Q Estionari Mill II
  • Q Estionari Anys 70
  • Q ESTIONARI UNITAT 4 Classicisme
  • Q estionari Trag dia grega
  • Q ESTIONARI
  • Q ESTIONARI DADES GENERALS DE LA UNI EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS