Q estionari Trag dia grega

Páginas: 6 (1257 palabras) Publicado: 15 de agosto de 2015
1. En el seu origen, el teatre (theatron) eren les graderies semicirculars on es col·locava el públic, situades al vessant d'una muntanya. Saps què significava en grec la paraula "teatre"? Cerca la imatge del teatre d'Epidaure i enganxa-la.
2. La paraula orquestra va experimentar un canvi semàntic. Què era l'orquestra en el teatre grec?
3. Què significa etimològicament la paraula "tragèdia"?
4.Cerca una imatge d'una màscara de tragèdia i una altra d'una màscara còmica. Quines possibilitats brindava el fet d'utilitzar màscares al desenvolupament de la interpretació de les obres?
5. Com es deia el director i portaveu del cor?
6. Què eren els ditirambes? Amb quin tipus de poesia "lírica" es poden relacionar?
7. Quines eren les funcions del cor tràgic? De quants membres es componia?
8.Posem per cas que Tespis va existir realment. Per què se'l considera pare del teatre? Cerca alguna imatge on aparegui el famós "carro de Tespis".
9. Què significava, en el context del teatre grec antic, la paraula protagonista? Com s’anomenaven els altres actors?
10. A la tragèdia grega no hi ha escenes ni actes. Com es diuen els diferents diàlegs del nus de l'obra, i com es separaven els uns delsaltres?
11. Hi ha d'haver alguna raó, una mena cànon que - com motlle de pastís - emprassin tots els escultors grecs per esculpir els rostres dels autors famosos. Cercau imatges d'Homer, Èsquil, Sòfocles i Eurípides ... No devien germans sense saber-ho? Quina deu ser la causa de tant barbut?
12. Qui va ser l'autor de Prometeu encadenat? Aquest mite va influir molt en la literatura del Romanticisme,que considerava Prometeu com un símbol de la rebel·lia contra els déus. Coneixes algunes obres literàries en què hagi perviscut aquest mite clàssic?
13. Els grecs no tenien el concepte cristià de pecat. La hybris era el més semblant; es considera el "pecat" o falta que comet l'heroi tràgic En què consisteix? Cita tres personatges mitològics que fossin castigats per la seva hybris, explicant quinva ser el seu acte de hybris i en què van consistir els seus respectius càstigs.
14. El llinatge maleït dels Àtrides és assumpte de diverses tragèdies gregues. Cita-les.
15. Quin és l'animal que al matí camina a quatre peus, al migdia, a dos i a la nit a tres? Saps qui va pronunciar aquestes paraules i a qui li va fer aquesta pregunta? Qui la va resoldre? Quines conseqüències va tenir el fet que elresolgués? Què ens diu sobre el personatge que la va resoldre el fet d'haver trobat la resposta? Cerca un quadre que il·lustri aquest mite.
16. En què consisteix la ironia tràgica? En quin tragèdia es manifesta amb més intensitat. Justifica la teva resposta.
17. En quina obra està inclòs aquest fragment? Justifica la teva resposta. Recordes quina altra obra grega comença amb una epidèmia, enviadatambé pel déu Apol·lo?

SACERDOTE: La ciudad, como tú mismo puedes ver, está ya demasiado agitada y no es capaz todavía de levantar la cabeza de las profundidades por la sangrienta sacudida. Se debilita en las plantas fructíferas de la tierra, en los rebaños de bueyes que pacen y en los partos infecundos de las mujeres. Además, la divinidad que produce la peste, precipitándose, aflige la ciudad.¡Odiosa epidemia, bajo cuyos efectos está despoblada la morada Cadmea, mientras el negro Hades se enriquece entre suspiros y lamentos! Ni yo ni estos jóvenes estamos sentados como suplicantes por considerarte igual a los dioses, pero sí el primero de los hombres en los sucesos de la vida y en las intervenciones de los dioses. Tú que, al llegar, liberaste la ciudad Cadmea del tributo que ofrecíamosa la cruel cantora y, además, sin haber visto nada más ni haber sido informado por nosotros, sino con la ayuda de un dios, se dice y se cree que enderezaste nuestra vida.

18. Llegeix l"èxode" d'Èdip Rei: últimes paraules pronunciades pel Corifeu. Quin tema característic de Sòfocles trobem en aquestes paraules finals de la tragèdia?

CORIFEO.- ¡Oh habitantes de mi patria, Tebas, miren: he aquí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA TRAG DIA GREGA
  • Q Estionari El Intocable
  • Q Estionari Mill II
  • APARELL DIGESTIU Q Estionari
  • Q Estionari Anys 70
  • Q Estionari 1rbatx 2015
  • el dia q
  • Q ESTIONARI UNITAT 4 Classicisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS