1

Páginas: 11 (2611 palabras) Publicado: 22 de abril de 2015
LA GESTIO DE LA QUALITAT
Els sistemes i models de la gestió de la qualitat son eines i metodologies que ajuden i guien les organitzacions per implantar millora continua.
1. Model de gestió de la qualitat EFQM: recull les reflexions i les experiències per la millora en las organitzacions sobre la base del concepte d’excel·lència. Es completa amb la idea fonamental que cal aprendre contínuament iincorpora els conceptes de innovació, que han de impregnar totes les accions que s’emprenen en l’organització.
2. Model CAF: El model CAF és una adaptació del model EFQM a l’Administració publica . és un model definit pel grup directiu conformat pels directors generals de l’Administració publica.
3. El model EVAM: El model EVAM es un model d’avaluació desenvolupat pel ministeri d’AdministracionsPúbliques. Presenta una metodologia senzilla i assequible que permet conèixer el nivell de qualitat de la gestió.
4. Altres referencies: Com el premi americà Malcom Baldrige als estats units i els model de Deming, premi de Japó.
El model europeu EFQM.
El model europeu per a l’excel·lència empresarial, es va introduir l’any 1991 per l’autoavaluació de les organitzacions per fer-lo servir com areferencia per valorar les empreses al Premi europeu de la qualitat.
L’EFQM esta orientada a ajudar les organitzacions a practicar eles principis de la qualitat total tant en l’àmbit dels negocis com en el de la relació amb els seus empleats.
L’EFQM és el marc per emprendre l’autoavaluació aquest model ofereix un marc genèric de criteris que poden aplicar-se àmpliament a qualsevol organització.Aquesta versatilitat i variabilitat de continguts.
La declaració de principis “la satisfacció del client, els empleats i la satisfacció i impacte en la societat s’aconsegueixen mitjançant iniciatives de liderat, política i estratègia, gestió del personal, recursos i processos que duen a finalment l’excel·lència en resultats empresarials”.
1. Lideratge: és establir valors i principis ètics. Un lídermotiva i estimula de manera continua al seus col·laboradors cap a l’excel·lència.
2. Política i estratègia: és desafiar l’estatus quo i fer realitat el canvi aprofitant l’aprenentatge per crear innovació i oportunitats de millora.
3. Persones: les organitzacions excel·lents identifiquen les competències necessàries per implantar les seves polítiques. Per assolir aquestes competències, contracten idesenvolupen professionalment a les persones.
4. Aliances i recursos: les aliances es basen en un benefici mutu identificat amb els clients societat, proveïdors i fins i tot competidors.
5. Processos: es com es gestionen totes les activitats.
6. Resultats de client: anticipen quines seran les necessitats i expectatives dels seus Clients i actuen en el present per satisfer-les
7. Resultats en lespersones: és que aconsegueix l’organització respecte a la satisfacció de les persones que la componen.
8. Resultats en la societat: es fomenta activament la responsabilitat social i la defensa del medi ambient tant de avui con la del dema.
9. Resultats clau: Que aconsegueix l’organització en la relació a satisfer a aquells que tenen algun interès financer en la mateixa.
Sistemes d’autoavaluació.L’autoavaluació és un examen global, permet a les organitzacions discendir clarament els seus puntós forts i les seves àrees de millora i culmina en accions planificades i en el seguiment del progres realitzat.
Per què autoavaluar-se?:
1. Un diagnòstic basat en fets i no en opcions personals.
2. Un enfocament rigorós i estructurat per la millora de l’organització.
3. Un mitjà per aconseguir lacoherència en la direcció i el consens en el conjunt de l’organització.
En resum, l’autoavaluació constitueix una eina potent de diagnosi a partir d’un conjunt de criteris objectius àmpliament acceptats, una metodologia de mesura i millora.
Que cal der per autoavaluar-se?
REDAR <>
1. Determinar els Resultats
2. Planificar i desenvolupar un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1
  • El párrafo 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1
  • ACTIVIDAD 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS