Activitat 2

Páginas: 6 (1322 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
Expliqueu, fent servir les vostres paraules, en què consisteix el coneixement segons Plató i també els tipus de coneixement que distingeix.
Plató buscar sempre la polis perfecte, així que busca la perfecció en el nostre món i per això viatge, per trobar-se a si mateix i ala base del seu pensament, que al llarg dels anys va anar evolucionant. En un viatge a Sicília va conèixer la comunitatpitagòrica, on li van ensenyar el coneixement sòlid i indestructible. Va aprendré la idea de la immortalitat i la transmigració de les ànimes, l’explicació del món sensible mitjançant entitats matemàtiques i la concepció comunitària de la manera de viure filosòfica. I a partir d’aquets viatges Plató comença a formar la seva filosofia.
La manera de ensenyar de Plató era a través dels mites, cadaconcepte és explicat amb mites, com el de Demiürg, el de la Caverna, el del carro alat i el metall.
En primer punt estaria en la teoria de les idees, on explica a través del mite de Demiürg que el món està format per una dualitat: la idea i la opinió. El món de les idees és intangible, perfecte, és el que recull la idea la forma de totes les coses que estan en el món sensible. La forma de coneixementés la ciència i està lligat amb la idea. El món sensible és el que participa en imitar les idees. És material, el que hi ha no és etern, és variable i tangible. És a dir, el nostre món no és res més que una còpia imperfecte del món de les idees. El nostre món es un cosmos, ja que està organitzat per un harmonia matemàtica que regne en el pla de món intel·ligible.
El segon mite és el de lacaverna. El mite distingeix tres dimensions la Antropològica: els pressionés representen a l’home que viu en el món sensible. L’alliberament de un presoner és el descobriment de un món vertader, món de les idees. El presoner surt de la caverna i veu les siluetes reals de les ombres que veia dins la caverna, és a dir, el filòsof treu moral e intel·lectualment la seva ànima de les seves limitacions iascendeix al món de les idees, que en practica seria l’art de la dialèctica o la filosofia. Una vegada trobats en el món exterior comença a identificar la realitat amb l’ànima humana. Dimensió ontològica: Les ombres reflectides són reflexa dels objectes del món exterior, així quedaria relacionat els objectes del món exterior amb les ombres i el foc quedaria relacionat amb el sol.. Dimensió de lamoral y la política: l’ esclau torna a la cova, això reflexa que l’esclau, que és el filòsof, no es pot quedar a la contemplació de les idees sinó que a de actuar moralment per alliberar a les demes persones, esclaus.
Després de parlar de com conèixer la veritat, parlar dels diferents nivells de coneixement: la ciència i la opinió. La opinió té dos graus, el d’imaginació i el de la creença, lesombres i els objectes. L'instrument utilitzat són els sentits. La ciència té dos graus també i són: el coneixement destructiu amb les matemàtiques com a objecte, i el coneixement intuïtiu amb les idees com a objecte. L’instrument amb què és basa aquest coneixement és la intel·ligència.
Segons plató dins nostre, és a dir, en l’ànima hi ha adormides empremtes de les idees. Per tant l’únic que cal ferés despertar-les. En conseqüència aprendre o conèixer no és res més que despertar aquestes empremtes i això o fa amb la teoria de la reminiscència, que es basa en la dualitat del cos i l’ànima(dualisme platònic). El cos és resident i natural del món sensible i l’ànima és natural del món de les idees. L’ànima baixa al món sensible per establir-se dins de un cos, i així, proporciona el coneixement.Un altre mite que explicar plató és el de l’auriga i els cavalls. L’ànima es divideix en tres parts: un cavall blanc, ben format, amb una bona constitució i un bon físic. És la part bona de l’ésser humà, està d'acord en buscar les opinions veritables. És molt estricte amb ell mateix i creu d'immediat les ordres(piti i irascible). Un segon cavall és el negre, simbolitza les tendències negatives...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitat 2
  • activitat 2 estadistica
  • Activitat 2
  • Activitat 2 L Esclusió Social
  • Activitat 1 2
  • Activitat 2 EPIS
  • Activitat 2 Preguntes
  • ACTIVITAT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS