Afàsies En L’infant . Sindrome De Landau Kleffner

Páginas: 10 (2430 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2012
PSICOLOGIA DEL LLENGUATGE PAC 4 ELISENDA NAVINES

AULA 1



AFÀSIES EN L’INFANT . SINDROME DE LANDAU KLEFFNER


RESUM

Les afàsies son trastorns adquirits consegüents a un dany cerebral amb pèrdua de funcions que ja es tenien adquirides.Les disglòssies són trastorns de parla congènits per malformacions del òrgans de l’articulació en l’etapa intrauterina. Però existeixen trastorns del llenguatge amb alguna forma de disfunció neurològica que no són congènites sinó adquirides. Aquest es el cas del Síndrome de Landau Kleffner, que afecta a nens majoritàriament entre 3 i 7 anys, on la majoria, seguit a un desenvolupament normal delllenguatge i que ja han establert les primeres comunicacions lingüístiques i començament de la sintaxi, li segueixen regressions d’aquest desenvolupament amb pèrdua sensible d’aspectes parcials o de tot el llenguatge i solen tenir mal pronòstic. No obstant, s’han efectuat estudis on l’aplicació de certs tractaments han resultat un èxit en alguns casos. La intenció, es la de dissenyar un modeld’investigació que verifiqui que els diferents tractaments que parlen de resolució, en termes generals, estableixen que 1/3 dels casos la recuperació es completa o quasi completa,1/3 es parcial perquè persisteixen discretes seqüeles (anomies, parafàsies) i finalment 1/3 presenten recuperació nul·la, persistint greus trastorns de comprensió i expressió.

Donat,que sembla ser que la recuperació o no deltrastorn afàsic esta molt influït per la edat d’inici de la simptomatologia i sobre tot per la edat de inici de la afàsia, el estudi pretendria verificar si les probabilitats de recuperació serien mes grans en aquells pacients en els que la afàsia apareix als 4 anys d’edat o mes, que no pas si l’aplicació de uns medicaments es millor que la de uns altres, perquè la comunitat científica no semblaposar-se d’acord.



INTRODUCCIÓ


El síndrome de Landau Kleffner, es caracteritza per tractar-se d’un cas estrany d’agnòsia verbal auditiva que cursa amb quadres convulsius en l’infant. Comença per una afàsia sensorial per seguidament passar a una agnòsia auditiva no verbal fins arribar a la sordesa pura de paraules(Cas rapportés • syndrome de landau-kleffner; aphasie acquise avec epilepsie;aphasie acquise de l'enfant avec epilepsie; aphasie epileptique acquise; slk (syndrome de landau-kleffner) )
El LKS, anomenat també “afàsia infantil”, afàsia epilèptica adquirida” o afàsia amb trastorns convulsius”, va ser descrita l’any 1957, es caracteritza per ser una afàsia infantil adquirida, associada a un electrocardiograma anormal en la zona temporal esquerra, que generalment s’acompanyad’atacs epilèptics i problemes de conducta, hiperactivitat, agressivitat i depressió(Lozano Fernández & Lozano González, 2000)
Però el que mes destaca d’aquesta patologia, es la gradual i repentina pèrdua de la capacitat de comprensió i utilització del llenguatge parlat. Mes del 80% dels nens afectats, presenten una o mes convulsions epilèptiques que normalment es presenten al vespre. Presenta’nun dia de forma sobtada dificultats per comprendre el que senten “ agnòsia auditiva”, motiu per el qual els pares solen pensar que el nen referència un problema auditiu, però que ràpidament es descarta per el resultat normal en les audiometries. La mateixa malaltia, en altres nens fa pensar en una afectació autista o de retràs en el desenvolupament Finalment, la incapacitat de comprensió, acabaafecta’n la parla i pot progressar fins al mutisme total Els nens que han après a llegir i a escriure abans de l’aparició de l’agnòsia auditiva, poden normalment seguir-se comunicat mitjançant la llengua escrita. La pèrdua del llenguatge sovint es manifesta desprès de un atac epilèptic.
L’etiologia del LKS es desconeguda i tampoc es considera una malaltia genètica(Revista cubana de pediatría -...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informacion sindrome landau kleffner
  • AFASIA EPILEPTICA ADQUIRIDA (SÍNDROME DE LANDAU- KLEFFNER):
  • síndrome de Landau-Kleffner
  • Sindrome de landau kleffner
  • Sindrome de landau
  • Sindrome landau
  • Landau
  • Primeros casos documentados de afasia de broca, sindrome disejecutivo y prosopagnosia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS