Aina

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2012
COMENTARI “SOLITUD”

Solitud, pertany a Caterina Albert, que va adoptar com a pseudònim Víctor Català. Va nèixer el 1869 a l'Escala i va morir el 1966. Va tenir una bona formació, sense estudiaacadèmics però amb un gran batatge de lectures: des de Verdaguer fins a Guimerà. Va mantenir afinitat literària amb Joan Maragall i Narcís Oller, i en canvi es mantenia contrària al Noucentisme i alsseus plantejaments.
Aquesta obra, se centra en 3 personatges: Mila, dona jove que es casa amb en Maties, un home abúlic i gandul que es resigna a anar a viure en una ermita situada muntanya amunt. Elpastor Gaietà, un home madur, tendre, serè i lligat a la terra.
La primera part del text és molt descriptiu; descriu tan el paisatge com el personatge (a Mila).
Víctor Català, diu que es va inspiraramb el Montgrí en descriure el paisatge de la obra. Fa servir la muntanya per descriure els estat d'ànim de la Mila.
La primera part de l'obra és quan la Mila es casa amb Maties i ha d'anar a viure al'ermita.
Ens descriu la primavera; tranquil·litat, alegria, el cel clar (que correspon al benestar del personatge principal, Mila).
A la segona part hi ha una narració del seu home, un home que ésuna mica incult i també hi ha la veu de l'Arnau, que és un home bo que li dóna confiança a la Mila.
El pastor parla entre rossellonés i català. La Víctor Català quan va fer la manera de parlar del'obra, va crear una forma de parlar (idiolect).
Després l'Arnau passa a saludar i es veu que la veu narrativa és molt culta en comparació de les veus en estil directe.
Un cop Mila ha dinat, va acosir i torna la descripció del paisatge per fer referència al que passarà després. Torna a descriure els estats d'ànim del persontge (la Mila) amb una descripció del paisatge, fent referència alsarbusts, garrigues... Diu que queda adormida, té un malson i quan es desperta es troba dues ninetes de llop cerver (és una metàfora de l'ànima, que observa a la Mila).
Hi ha una sintàxi molt carregada. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • AINEs
  • Aine
  • Aines
  • AINES
  • AINES
  • Aines
  • aines
  • Aines

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS