An Lisi De L Entorn I Mercat

Páginas: 17 (4142 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2015
Anàlisi de l’entorn i mercat
Anàlisi de l’entorn o macroentorn

Anàlisi del mercat o microentorn (estudi mercat?)
La restauració és un servei, i els serveis són per si sols un bé amb un alt components intangible, ja que el client tan sols s’emporta l’experiència del nostre servei.
El sector de la restauració es renova constantment, i els negocis que vulguin mantenir-se amb un lloc al mercats’han de posicionar clarament. Moltes propostes noves entren en els mercats de la gastronomia comportant nous conceptes d’oci i restauració.


Segmentació i posicionament
Restaurant bufet. És possible escollir una gran varietat de plats cuinats i disposats per l'autoservei. A vegades es paga una quantitat fixa i altres vegades per quantitat consumida (pes o tipus de plats). Sorgit en els anys 70, ésuna forma ràpida i senzilla de servir a grans grups de persones.
Restaurant de menjar ràpid (fast food). Restaurant informals on es consumeix aliments simples i amb ràpida preparació com hamburgueses, pizzes, tapes, entre d’altres.
Restaurants d’alta cuina (gourmet). Els aliments són de gran qualitat i servits a taula. L’encàrrec és a la carta o a escollir d’un menú, per lo tant els aliments sóncuinats al moment. El cost va d’acord al servei i qualitat dels plats que es consumeixen. Existeixen cambrers, aquests dirigits d’un metre. El servei, la decoració l’ambient, menjar i begudes són curosament escollits.
1. Restaurants temàtics. Són classificats per el tipus de menjar ofert. Els més comuns són segons origen de la cuina, sent els més populars en tot el món: La cuina italiana i lacuina xina, però també la cuina mexicana, cuina japonesa, cuina espanyola, cuina francesa, cuina peruana, cuina colombiana, cuina tailandesa, restaurants espectacle, entre d’altres.
Cuina per a portar (take away). Són establiments que ofereixen una varietat de primers plats, segons i una varietat de aperitius, que s’exposen en vitrines fredes o calentes, segons les condicions. El client escull laoferta i es confecciona un menú al seu gust, ja que la oferta es realitza per racions individuals o com grups de menú. Dintre dels take away podem trobar establiments especialitzats en un determinat tipus de producte o en una cuina ètnica determinada. De la mateixa manera que en els fast foods els plats i estris són recipients d’un ús tan sols.
Després de veure les diferents segmentacionsexistents dels diferents tipus de restaurants, posicionem el restaurant Casa l’Agulla com a Restaurant d’alta cuina, ja que aquest restaurant cuinen aliments d’alta qualitat, sempre del dia a dia, per tant aliments frescos, i servits d’una manera elegant i curosa, amb un ambient també elegant. Els diferents preus de la carta es diferencies segons el preu del aliment en el mercat.

Anàlisi denecessitats
El restaurant ven un servei d’alimentació amb productes del territori, frescos i d’alta qualitat. El client a part de buscar aquesta necessitat d’aliment, busca comoditat a l’hora de l’àpat, tranquil·litat i gaudir del servei sense cap tipus d’esforç ni preocupació.
El servei al client ha de complir amb un respecte, tacte i confiança.



Mix de màrqueting
Al ser un restaurant petit, permet unaconfiança elevada amb els clients. Siguin molts fidels al restaurant o no, sempre hi haurà un contacte més favorable tan del client al restaurant com del restaurant als clients. El fet de que hi hagi pocs cambrers per la seva dimensió, permet que cada client es senti més còmode a l’hora de demanar o de plantejar certes qüestions cap a ells. Aquest fet, facilita el fet que els clients vinguinacompanyats dels seus familiars més pròxims.
Comunicació
El restaurant utilitza la comunicació digital per a informar de la seva existència, i també per a captar aquell client que no té el coneixement de la seva existència.
Pàgina web
La pàgina web de Casa l’Agulla va estar creada just en els inicis del restaurant. Aquesta pàgina web informa dels productes i serveis que ofereix, amb les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • T1 L Empresa I L Entorn
  • An lisi ISO9001
  • ELEMENTS PER A L AN LISI D AUDICIONS
  • MERCAT I MACROENTORN
  • AN LISI SOBRE EL MITE DE PERSEU
  • El an lisis l xico
  • Mercat de treball i el dret laboral
  • AN LISIS L XICO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS