antropología

Páginas: 13 (3227 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
INTRODUCCIÓ
En aquest treball d’antropologia, que consta de vuit lectures, està separat per tres grans temes. El primer tema és el treball de camp amb les lectures de Malinowski i Guber, el segon tema és el de lògiques i figures de l’exclusió amb les lectures de Delgado, Stolcke i Frigolé i per últim, el tercer tema que tracta de la marginalitat urbana avançada, les persones indigents i laimmigració amb les lectures de Wacquant, Declerck i Blanco. Aniré per tema resumint la perspectiva de cada autor i desprès ho relacionaré amb diferencies i semblances.
És un treball que ens serveix per conèixer els conceptes de racisme, discriminació, marginació, la xenofòbia i molts més que els tenim davant però no els veiem i potser nosaltres som racistes, discriminem a persones per com vanvestides, per la tendència sexual que tinguin... i les lectures ens ajudaran a comprendre i anar més enllà per fer-nos saber les formes d’exclusió que hi ha, els tipus de sistemes socials i culturals que existeixen, com tracten als immigrants que s’aprofiten d’ells per la mà d’obra barata, que existeixen molts tipus de cultures al món i totes s’han de respectar perquè no són millors ni pitjorssinó que cadascuna és pròpia i diferent i tampoc s’ha de discriminar a una persona per el color de pell o per el lloc on hagi nascut. Com diu Delgado aquestes exclusions poden desencadenar agressions, pot organitzar la política d’un govern, institucionalitzar-se i instal·lar-se com a violència oficial de l’Estat.
Per això és important saber tots aquests conceptes per donar-nos compta de que nohem d’excloure a ningú, de saber la situació dels immigrants i en les lectures de treball de camp saber més de l’assignatura de antropologia amb l’etnografia i les tècniques per fer un bon treball de camp.
Treball de camp
Malinowski -> considerat el fundador del funcionalisme i el pare de l’etnografia va escriure el llibre “els argonautes del Pacífic Occidental”, un estudi realitzat entreels habitants de les illes Trobriand. El treball de camp d’aquest estudi comença a la costa meridional de Nova Guinea, allà fa visites als poblats i obté un sentiment de fracàs i desesperació al no obtenir informació. Més tard això va canviar i ara el sentiment era de estar de veritat en contacte amb ells, que és una condició important per a poder portar a terme un treball de camp. Malinowski pensaque les idees preconcebudes són prejudicials en qualsevol treball científic. És considerat el pare de l’etnografia. Un etnògraf té la missió d’establir les regles i regularitats de la vida tribal, de descriure la constitució de la societat per arribar a l’objectiu de estudiar a fons la tribu, societat, etc. Ell pensa que un etnògraf que vulgui ser cregut ha d’especificar clarament quines són lesseves pròpies observacions directes i quines les informacions indirectes que formen la base de la seva versió dels fets. Malinoswki diu que hem d’arribar a l’objectiu de obtenir una imatge plena i adequada de la cultura indígena i agafar el punt de vista de l’indígena, la seva relació amb la vida i adonar-se de la seva visió del seu món.
Hom pot assolir l’objectiu del treball de campetnogràfic a través de tres vies: cal enregistrar l’organització de la tribu i l’anatomia de la seva cultura, cal omplir aquest marc amb els tipus de comportament i cal presentar un recull de declaracions verbals etnogràfiques, frases típiques...
Guber -> es va especialitzar en els mètodes etnogràfics de treball de camp i en la història i antropologia argentines. Va escriure el llibre “la etnografia:mètode, camp i reflexivitat”. En aquest llibre, Guber explica dues tècniques per obtenir una bona informació per el treball de camp, les entrevistes i l’observació participant. En l'ús de la tècnica d'observació participant, la participació suposa exercir certs rols locals per a la integració de l'investigador i perquè els pobladors es tornin més comprensibles facilitant la comunicació.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS