arte

Páginas: 14 (3411 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
EL PENSADOR

Autor: Aguste Rodin
Cronologia: 1880-1900
Tipologia: Escultura exempta i multi facial
Material: Bronze
Mides: 71,5 x 40 cm
Estil: Impressionista
Tema: Simbòlic
Localització: Musée Rodin (París)

Per analitzar aquesta escultura, introduiré l’obra amb la seva fitxa tècnica on esmentaré l’autor, la cronologia, la tipologia, el material, les mides, l’estil, el tema i lalocalització, i explicaré el seu context històric per situar-nos en l’època en que es va realitzar.
Seguidament realitzaré una descripció formal on descriure els volums de l’obra, la composició en general, el tipus d’actitud que ens mostra, el seu tractament anatòmic i algunes característiques important que cal destacar d’aquesta escultura com la llum i el acabat.
Per finalitzar el comentari,explicaré la seva temàtica, on diré per quin motiu l’obra es va realitzar, que significa i quina funció hauria haver tingut. I és aquí on esmentaré models i influències que va i a tingut aquesta obra, i alguna obra del mateix autor.

El pensador se situa en l’època de la 2a Revolució Industrial, és un moment de grans canvis i descobriments que porten a la colonització del món i el descobriment denous materials (ferro, vidre, ciment...) que permeten realitzar grans canvis. Va sorgir un art lliure i independent de l’arquitectura, on les escultures són realistes, allunyades dels cànons acadèmics i segueixen algunes tensions del romàntic.



El pensador és una obra d’un home nu assegut a una roca. La figura té el cap descansat a la mà dreta i el braç esquerra relaxat ala falda i està ambun actitud de reflexió on tot el seu tors està inclinat endavant amb una composició centrípeta (en dins, desvinculant-se amb l’exterior).
L’obra té una gran intensitat de treball anatòmic encara que alguns membres de la figura estan desproporcionats com les mans i els peus. Però tots els seus músculs estan en tensió com si estigués fent algun esforç físic (per tal de donar vida a la figura).L’obra és multi facial amb la intenció que l’espectador pugui veure i entendre l’obra des de diferents perspectives (llum i efecte) i te afectes inacabats amb rugositat per veure interessants jocs de la llum sobre l’escultura. Encara que hi ha parts com els dits de les mans que estan més treballades per tal de conferir una vitalitat al personatge.
Si ens centrem amb l’escultura en general ésimportant esmentar que durant el segle XIX ves esdevenir d’una manera més lliure i independent a l’arquitectura i va començar a fer espai a les figures de decoració de llars, amb una manera nova d’expressar-se i representant figures realistes.
Cal dir que aquesta obra és un bon exemple d’escultura impressionista , encara que l’impressionisme és un estil pictòric , ja que hi ha un gran tractament de lallum sobre la superfície inacabada i hi ha la possibilitat de veure-la seva totalitat.
La temàtica que volia representar Rodin era modelar una metàfora del pensament de l’home enfrontat a la tragèdia del seu destí mortal. On té funció estètica i simbòlica, ja que va ser una manera de renovar l'escultura i dotar les ciutats de monuments per la societat moderna. Segurament l’escultura era pensadaperquè formes part de la porta (inacabada) del museu d’arts decoratives de París.
Una de les obres que han influenciat aquesta escultura de Robin a sigut David de Miguel Angel, per el tractament anatòmic de la musculatura i els volums desproporcionats de mans i peus que és igual que el d’aquesta figura igual que en els seus efectes inacabats. I aqueta obra ha influenciat a diferents obres del’escultura modernista. També caldria destacar alguna altre obre seva com per exemple El bes.






ELS PRIMERS FREDS

Autor: Miquel Blay
Cronologia: 1892
Tipologia: Escultura exempta i multi facial
Material: Marbre blanc
Mides: 1,36 x 0,98 m
Estil: realista/simbolista
Tema: anecdòtic i costumista
Localització: MNAC (Barcelona)

Per analitzar aquesta escultura, introduiré...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS