aSDFGHJ

Páginas: 4 (793 palabras) Publicado: 12 de junio de 2013
Plató

Plató va ser un dels més importants alumnes de Sócrates, però al contrari que Sócrates, ell si que va escriure obres, com per exemple ‘’La república’’ (que tracta sobre el millor modelpolític per a Plató) ‘’El banquete’’(tracta sobre el autèntic coneixement) ‘’El teeteto’’(obra que tracta sobre el amor).
Al igual que Sócrates, Plató també pensa que el coneixement universalment vàlides troba en el diàleg, per això totes les seues obres es van escriure en diàleg.
Plató compartia amb el seu mestre la teoria epistemològica, això vol dir que era racionalista, de fet va ser consideratel racionalista més important de la historia, i com tot racionalista afirma la existència del coneixement universal i necessari, i per a arribar a eixe coneixement necessitem els sentits que sonrealitats que captem mitjançant la vista, el olfacte, el tacte, etc. A aquestes realitats Plató li posa el nom de mon sensible. Y també necessitem la raó que son realitats perfectes no percebudes per elssentits, però sí per la raó, a aquestes realitats Plató les anomena com a mon intel·ligible, dins del mon intel·ligible estan les realitats perfectes les quals s’anomenen idees com per exemple elsnúmeros, les figures geomètriques i els conceptes morals(el bé, la bondat) i la raó aprehèn, es a dir, que raona.
Plató va crear tres tipus de dualisme.
El 1r va ser el dualisme ontològic en el qualfeia una classificació en dos grups, el mon sensible i el mon intel·ligible.
La 2n el va anomenar dualisme epistemològic, el qual s’utilitza per a arribar al coneixement universal i necessari. Si ambles realitats del mon sensible no arribem al coneixement universal i necessari, arribarem al coneixement de la doxa(opinió) que és el coneixement dels sentits, i el coneixement de la raó s’anomenaepisteme(ciència).
La 3r té el nom de dualisme antropològic i estudia les parts de les quals està format el home (cos i ànima) , el cos(sentits) és del mon sensible perquè es variat, divers i està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asdfghj
  • asdfghj
  • asdfghj
  • asdfghj
  • asdfghj
  • ASDFGHJ
  • asdfghj
  • asdfghj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS