biomecanica

Páginas: 19 (4722 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014

ESTUDI BIOMECÀNIC DE LES FASES D’ATAC I PASSADA EN EL REM
KINESOLOGIA I BIOMECÀNICA DEL MOVIMENT






16/12/2011
Curs i Grup: 2on CAFÉ; 2
Xavier Gonzàlez, Manel Marquès, Nil Domènech, Sergi Dubé, Adrian Servent, Mario de la Orden, Adrià Creixell.


ÍNDEX























INTRODUCCIÓ:
Hem escollit el rem, perquè és un dels esport menys comuns i delque no tenim tants coneixements. D’aquesta manera, a partir de l’estudi d’aquest treball, el nostre objectiu és augmentar el nostre coneixement en base a quines són les característiques biomecàniques més destacades d’ aquest esport.
Per una banda, aquest esport és va inaugurar en els Jocs Olímpics d’ estiu a França l’ any 1900. L’ edició femenina va tenir lloc més tard a l’any 1972 on es disputà aCanadà. Anteriorment estava previst que el rem formés part dels Jocs Olímpics d’Atenes l’any 1896, però és va haver de suspendre per causes meteorològiques.
D’ altre banda, existeixen dues modalitats d’ aquest esport: rem en punta i rem en couple. El primer consisteix en que l’esportista a d’empènyer la embarcació a través d’un únic rem, ja sigui per el costat d’ estribord o babord. A l’altremodalitat, l’esportista dona la força necessària per desplaçar l’embarcació a través de dos rems.
Finalment, el nostre treball és basa en fonamentar els nostres coneixements pel que fa aquest esport respecte l’anàlisi cinemàtic i cinètic, saber quina és la millor manera pedagògica per efectuar correctament la tècnica adequada i les lesions més incidents i com tractar-les de cara a una bonarecuperació.
L’anàlisi de la tècnica del rem està molt relacionat amb els factors biomecànics i les lleis, ja que la força propulsora de la embarcació ve determinada per la capacitat i destresa física del remer.








CINÈTICA I CINEMÀTICA DEL MOVIMENT DEL REM
1-Introducció:
En l’anàlisis cinemàtic i cinètic del moviment del rem trobem 4 fases: l’atac, la palada, la sortida i larecuperació; d’aquestes 4 fases només desenvoluparem les dos primeres (l’atac i la palada). A continuació presentarem una petita introducció de les fases que analitzarem:
L’atac: aquesta acció implica l’entrada del rem en l’aigua, més o menys a l’altura de les espatlles (imatge 1). El tronc esta flexionat d’una manera natural, amb un angle de entre 60 i 80º. Les cames estan flexionades juntament amb elcos (perpendiculars a la embarcació), i els braços estan estirats cap endavant (180º). La posició de les espatlles, coll i cap s’han de mantenir relaxats, és a dir, sense tensió. Las escàpules, clavícula i deltoides han d’estar o trobar-se simètrics al pla frontal.











La primera part és produeix amb l’empenyiment dels membres inferiors i el moviment continua a través del tronci els membres superiors (imatge 2). El tren inferior realitza la empenta que requereix una forta tracció de glutis i cames. El tronc i el tren superior treballen isomètricament, per a transmetre als rems la empenta del tren inferior.

La segona part comença quan finalitza el moviment, es relaxa el tren inferior, la part superior del cos és porta cap endarrere i l’empunyadura del rem s’apropaal cos (imatge 3). L’abdominal ha d’aguantar el pes del cos en aquesta acció. L’ angle de les cames augmentarà progressivament i el tronc superarà els 80º.







En la tercera part és quan finalitza l’acció del tronc on intervé en la fase final de la palada dels membres del tren superior (imatge 4). El tronc s’haurà de col·locar per darrera de la vertical i amb extensió.


2- Angles iVectors
En aquest apartat analitzarem el gest tècnic del rem, estudiant els angles de les articulacions en les dues primeres fases d’atac i palada (dividida en 3 parts). Ens basarem en els angles d’obertura de les cames i braços. També, treballarem la inclinació del tronc respecte la horitzontal.
Fase d’atac: quan el rem es troba fora de l’aigua, l’angle de les cames és d’uns 50º; els braços...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biomecanica
  • Biomecanica
  • Biomecanica
  • biomecanica
  • biomecanica
  • Biomecanica
  • Biomecanica
  • Biomecanica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS