Cicle de la matèria segons elprojecte melissa

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2012
El projecte MELISSA, que és un acrònim en anglès que significa Alternativa de Sistema de Suport de Vida Micro-Ecològic (Micro-Ecological Life Support System Alternative), pretén trobar una solucióper a poder dur a terme missions espacials de llarga duració (com ara anar fins a Mart o establir una base a la Lluna).

La solució del projecte MELISSA consisteix en recrear un petit ecosistemaartificialment a partir de varis microorganismes i plantes superiors i així obtenir una tecnologia capaç de regenerar el cicle de la matèria i servir com a suport de vida per a la tripulació de nausespacials.
La matèria que forma un ecosistema circula cíclicament, des del medi cap als éssers vius (plantes, animals, fongs, etc.) i a l’inversa.
Els 5 cicles més importants són els següents:
- Elcicle de l’aigua
Mitjançant l’energia de les radiacions solars l’aigua de l’hidrosfera s’evapora i, quan es produeix un refredament, aquesta es condensa i cau en forma de precipitacions.
Els éssersvius capten part d’aquesta aigua ingerint-la. L’aigua, a la vegada, tornarà altre cop al medi a través de la respiració, transpiració, excreció o defecació.
- El cicle de l’oxigen

En els éssersfotosintètics, l’aigua dóna electrons per tal que tingui lloc la reducció del diòxid de carboni i es formi oxigen.

A la vegada, els individus aeròbics necessiten oxigen per a dur a terme processosmetabòlics i “gasten” aquest oxigen transformant-lo en diòxid de carboni.


- El cicle del nitrogen

El nitrogen és un element que es troba en les proteïnes i els àcids nucleics dels éssersvius. Els autòtrofs aconsegueixen el nitrogen a partir del nitrat del sòl, i els heteròtrofs l’aconsegueixen ingerint autòtrofs.
A través de l’excreció(urea o amoníac), bona part del nitrogen torna almedi.
També cal mencionar certs microorganismes que degraden matèria nitrogenada i la converteixen en amoníac.
Els bacteris nitrificants són els encarregats de la nitrificació: convertir amoníac en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciclos De La Materia
  • ciclos de la materia
  • Ciclos de la materia
  • Ciclo De La Materia
  • CICLOS DELA MATERIA
  • Ciclos De La Materia
  • Ciclos De La Materia
  • Ciclos De La Materia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS