ciencies del món contemporani

Páginas: 7 (1728 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
La página 311 està una mica tallada i és difícil veure le que diu, ja que al estar tallat és difícil d’entendre. Hem buscat el text per internet i curiosament, justament la pàgina 310 i 311 no hi eren. Aquí et deixem els links perquè ho puguis veure. Degut a la falta d’aquesta pàgina ens ha costat més entendre el text i a la pregunta nº3 hi ha una part que no hem pogut respondre.http://es.scribd.com/doc/23628553/Capra-Fritjof-La-trama-de-la-vida-1996
http://www.fisica.ru/dfmg/teacher/archivos/23628553-Capra-Fritjof-La-trama-de-la-vida-1996.pdf

NOM 1: Clàudia Serraïma
NOM 2: Marina Torelló
NOM 3: Beth Subirana

1) Lectura del text amb atenció.
A la pàgina 308, on diu “los ecosistemas como redes autipoiésicas y estructuras disipativas” l’autor es refereix a que els ecosistemessón estructures de les quals emergeixen, surten, apareixen, noves propietats que no tenien cap dels seus integrants per separat (autopoiesis) i que amb el pas del temps són estructures que perden energia (disipatives) en cada canvi o procés del que formen part, tal i com enuncia la segona llei de la termodinàmica.
També a la pàgina 308, l’autor diu “múltiples bucles de retroalimentación” perreferir-se a que les relacions entre individus no són sempre lineals, en el sentit que per obtenir un efecte determinat en un individu no és necessari actuar directament sobre ell, sinó que es pot fer actuant sobre altes integrants del sistema de manera que el context canviï i s’aconsegueixi l’efecte desitjat.
2) Per què cal alfabetitzar-se ecològicament segons l’autor del text?
Segons l’autor estaralfabetitzat ecològicament significa comprendre els principis d’organització dels ecosistemes i utilitzar aquests principis per crear comunitats humanes sostenibles, i per això, aquesta és una de les raons que l’autor exposa sobre la necessitat d’alfabetitzar-se ecològicament, ja que només si ho fem serem capaços de comprendre aquests principis.
La raó per la que aquest pensa que hemd’alfabetitzar-nos ecològicament és pel fet de que necessitem estar-ho per comprendre els ecosistemes, de manera que així podrem reconstruir i mantenir les comunitats sostenibles en les que poder satisfer les nostres necessitats i aspiracions sense minvar les de les generacions futures. També necessitem estar-ho pel fet de que tenim la necessitat de revitalitzar les nostres comunitats de manera que elsprincipis de l’ecologia es manifestin en aquestes.








3) Anem a comparar els ecosistemes naturals sostinguts i el sistema humà a partir dels principis d’alfabetització ecològica que cita l’autor. Heu d’emplenar la taula amb conceptes, frases o exemples que deixin clar la diferència entre els dos sistemes pel que es refereix a cadascun dels principis.
PRINCIPI
ECOSITEMA SOSTINGUT
SISTEMAHUMÀ
Interdependència
Tots els membres d’una comunitat ecològica estan intercomunicats i relacionats.
I les seves propietats essencials deriven d’aquestes relacions, i el comportament de cada membre dins de l’ecosistema depèn del comportament dels altres , l’èxit de tota la comunitat depèn dels seus individus i l’èxit dels individus depèn del de la comunitat com un tot.

Es conscient de lesmúltiples relacions entre els seus membres, i nodrir aquestes relacions significa nodrir la comunitat.
On les relacions entre els membres d’una comunitat son lineals, les cadenes lineals de causa- efecte es donen rarament en els ecosistemes i qualsevol pertorbació no te un únic efecte, sinó que repercutiran en patrons en constant expansió.
Reciclatge
Els circuits de retroalimentació són caminson els nutrients són constantment reciclats. Tots els organismes produeixen deixalles, però el que és un residu per a una espècie també és aliment per a un altre, per tant no hi ha deperdició.

Un dels principals conflictes entre l’economia i l’ecologia deriva del fet que la naturalesa és cíclica i els nostres sistemes industrials lineals. Els nostres negocis absorbeixen recursos, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies del Mon Contemporani
  • Ciencies del món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciencies al mon contemporani
  • Ciències per al món contemporani
  • Ciències Del Mon Contemporani
  • ciencies del mon contemporani
  • Ciencies per al món contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS