Comentari ANTÍGONA

Páginas: 4 (820 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
LITERATURA CATALANA

COMENTARI DE TEXT TEATRAL - ANTÍGONA

Aquest fragment és una tragèdia, pertany a l’obra teatral Antígona de Salvador Espriu. Autor nascut a Santa Colomade Farnés el 1913. Dramaturg, poeta i novel·lista, un gran coneixedor dels autors clàssics, d’aquí l’obra Antígona. Considerat un escriptor precoç, la seva primera obra serà publicada l’any 1931anomenada “Doctor Rip”. És un dels integrants de la generació sacrificada, una generació que tenia una llibertat molt àmplia gràcies a la República i un moment d’empenta de la llengua catalana, la quales va veure aturada per la guerra civil espanyola una guerra que va impactar molt i la seva resolució també, a aquesta generació. Antígona s’escriu en aquest període a causa de com la guerra ha truncattot el que l’autor estava vivint. La literatura d’Espriu té grans trets característics del noucentisme, era un autor que tenia una gran empenta per renovar la llengua catalana. Antígona és una obrainspirada en l’Antígona clàssica de Sofocles. Espriu utilitza aquest argument, per fer un paral·lelisme entre el mite clàssic i la guerra civil espanyola (1936 – 1939). Aquest fragment pertany a laprimera part de l’obra, presentada en forma de diàleg, en prosa.

És una obra publicada l’any 1936 durant el període de la guerra civil, anys més tard, l’any 1955 Salvador Espriu es proposa revisarAntígona i publicarà la “nova Antígona”.
En aquesta part de la obra concretament ens parla sobre la decisió que pren Etèocles quan s’assabenta que el seu germà Polinises que va trair la ciutat de Tebesi va marxar, està a una de les portes, concretament la setena, de la ciutat preparat per atacar-la. Aquí Antígona que veu que els seus germans estan apunt de matar-se mútuament intenta impedir-ho,mentre que Creont mitjançant una espècie de psicologia inversa, pel seu propi interès, fa que Etèocles finalment vagi a lluitar contra el seu germà. “Fes-me cas. Que ningú no digui: Et sentiràs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario antigona
  • Comentario Antígona
  • Comentario de Texto : Antígona
  • Comentario Sobre Antígona
  • Comentario Literario de Antigona
  • Comentario de fragmento de antígona
  • Comentario Sobre Asambleístas Y Antígona
  • Comentario Comparativo de Antigona y La Hojarasca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS