Comentari D'Art: Mare De Déu Dels Consellers

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
MARE DE DÉU DELS CONSELLERS (Pàg. 234)


CATALOGACIÓ:
Títol: Mare de Déu dels Consellers
Autor: Lluís Dalmau
Localització: MNAC

ANÀLISI FORMAL:
Suport i tècnica:
Pintura al oli i trempsobre una taula de fusta de roure.
Elements plàstics:
L’ús de la tècnica a l’oli, mesclada aquí amb el tremp, permet a l’artista fer un treball molt minuciós, apreciable en detalls com ara elpaisatge de fons, les lletres dels cantorals, les filigranes de torn, els cabells de la Mare de Déu, els diferents elements decoratius de l’arquitectura i les diverses textures de les vestidures delspersonatges.
D’altra banda, Dalmau utilitza la tècnica de les veladures, que consisteix en la superposició de capes de pintura que deixen transparentar-se les més profundes i donen a l’obra una aproximaciómés gran a al realitat tangible. Això es pot apreciar en les carnacions i en el vel translúcid (perizonium) que porta el Nen Jesús i que deixa entreveure l’anatomia de l’Infant.
Composició:L’escena es presenta emmarcada per una luxosa estructura arquitectònica d’estil flamíger en la qual es distribueixen en tres franges verticals els diferents grups de figures. Així mateix, en larepresentació, l’artista fa ús de la superposició de plans amb la finalitat de provocar una sensació més gran de profunditat i perspectiva. Per fer-ho, situa la Mare de Déu, els consellers i els sants en primerpla, els àngels cantors en un segon pla, i, finalment, un paisatge de fons (més afí a la geografia nòrdica que a la mediterrània) que s’aprecia a través d’una traceria gòtica molt treballada. Tambécontribueix a reforçar la il·lusió de profunditat i la perspectiva el mosaic alicatat del paviment.
Ritme:
Imatges:
El color es mostra una rica harmonia de vermells, verds i blaus en els vestits, quecontrasten vivament amb els ocres i els grisos de la superfície arquitectònica. Aquest contrast ajuda a dinamitzar tot el conjunt.

ANÀLISI ESTILÍSTICA:
Característiques generals del gòtic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La mare de déu dels cansellers
  • mare de déu de veciana
  • Comentari D'Art: Es Primers Freds
  • Mare de Déu de Sallent de Sanaüja
  • Comentari D'Art: La Pietat
  • Comentari D'Art: Escola D'Atenes
  • Comentari D'Art: El Jurament Del Horacis
  • Comentari D'Art: Villa Capra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS