comentario

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
Contextualització
Vora la mar es nada junt amb altres poemes van ser publicats a l'any 1914 al llibre "La paraula en el vent".
L'autor del llibre, i també d'aquest poema és Josep Carner. Va serescrit durant el moviment noucentista, principis del segle XX que va acabar al 1923 amb el cop d'estat de primo de ribera. Aquest llibre va ser escrit després d'un desengany amorós que va viure en elsanys que va ser escrit. En aquest poemari hi ha un rerefons biogràfic. El desengany amorós que va patir, ell estava "enamorat" d'Anna Domènech i Ballester, filla de l'arquitecte Eduard Domènech iMuntaner. El poema del que parlo és en un dels pocs en el que es mostren senyals de aquesta història amorosa de Carner. L'objectiu d'aquest poema si el comprenem bé no es que ens pensem que ens parla delmar, ja que el mar és com una excusa per parlar de la dona de la que s'havia enamorat, perquè Anna havia nascut a Canet o sigui molt a prop del mar, d'aquí el títol de l'obra, és un joc literari, elque Carner fa és poetitzar un mar irreal, tranquil i controlat, element que respon a l'esperit noucentista. És un poema amoros, fa un cant a un amor sensible i íntim, ens diu com ha de ser laliteraturització de l'amor.

Anàlisis del contingut
En al primera estrofa explica que la seva estimada va néixer vora la mar, que te una mirada profunda, ja que transmet emocions per ella.
A la segonaestrofa explica com a la nit li ve el seu record.
A continuació, a la tercera ens diu que vol una nova veu,es a dir que no vol un amor exaltat, vol una de més senzilla, més intima i serena.
I peracabar, a la quarta estrofa diu lo be que estava amb ella, al seu costat.
El significat del títol és molt important, ja que la noia de la que va tenir el conegut desengany amoros va néixer vira lamar. Com podem veure la primera frase ja ens diu "Vora la mar és nada l'estimada", és a dir al mar va néixer la meva estimada. El poema comença amb una veu nova, la de recança, per poder parlar de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS