Comentario

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
DESERT D’AMICS, DE BÉNS E DE SENYOR

Jordi de Sant Jordi va ser un poeta cortesa, un músic excel·lent i un cavaller d’Alfons el Magnànim, entre d’altres. Nascut a València aproximadament entre el1414 i el 1424. La originalitat de Jordi de Sant Jordi és bàsicament el reciclatge de temes i formes vells segons una combinació totalment diferent a la que seguia la tradició.
El poema esta formatper 5 cobles amb una rima de ABABCDCD CDCDEFEF EFEFGHGH GHGHIJIJ IJIJKLKL i la tornada te una rima de KLKL.
El poema en parla sobre una historia real que li va pasar al autor. L’experiència del’autor descrita en el poema és el moment en que Sforza va entrar a Nàpols i va vèncer a les forces d’Alfons el Magnànim la conseqüència del qual fou tancar a tots els cavallers d’aquest. Davant d’aixòla poesia es una petició del poeta cap al monarca perquè agilitzi els tràmits de l’alliberament propi i dels seus companys.
En la primera estrofa del poema, el poeta ens descriu el que sent al estartancat en una presó i la impotència que sent per no poderne sortir d’ ella, però resalta que a tingut sort al poder dir que esta empresonat i no mort.
En la segona estrofa segueix agraint poderhaver sobrevigut i ens diu també que no sen penedeix d’estar tancat per haver defensat el seu rei, ni els seus companys tampoc se’n penedeixen.
En tercera estrofa, el poeta li diu al seu rei que no hanestat vençuts perquè no actuessin com ho havien d’haver fet, si no perquè tot i donar-ho tot en la batalla els enemics havien estat superiors en les armes, per així no sentir-se culpable.
En laquarta estrofa, comenta al receptor de la carta que el que li molesta de tota aquest situació es veure que no li ajuden aconseguir el seu alliberament i que Sfroza, no cedeix a res més al que demana com arescat per a tots els cavallers que té presoners.
En la cinquena estrofa tot i no creure que pugui ser alliberat, confia plenament en Déu i en el seu rei, el qual per ell esta ara tancat a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS