Comparación estrategia militar napoleon y julio cesar

Páginas: 7 (1665 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
Comparació de la seva estratègia militar.

Introducció

En primer lloc començarem definint que es la estratègia militar segons la seva definició. La paraula estratègia prové del grec (stratigos o strategos (στρατηγός, pl. στρατηγοί; : que literalment significa "el que dirigeix les operacions militars “.

L’estratègia militar és una de les parts de L’art de la guerra, juntament amb latàctica i la logística, amb aquestes parts es basen fonamentalment les operacions militars. L’estratègia militar es una de les parts més importants ja que es la ocupada de plantejar la direcció i organització de les campanyes de soldats i la manera de organitzar-los.

En aquest apartat faré una breu explicació de la estratègia de cada personatge treballat, en primer lloc la estratègia de Gai JuliCèsar, bàsicament las més important com es cas de les utilitzades en les diferents campanyes en les quals va participar. I per un altre lloc les famoses estratègies de Napoleó Bonaparte les quals el van introduir dins de l’historia com uns dels estrategs més importants.

Gai Juli Cèsar

L’ingènit de Cèsar com a militar indiscutiblement, es una de les seves qualitats més reconegudes i seguides entota la història de la humanitat. Això es degut a que Juli Cèsar en totes les seves campanyes va innovar en la manera d’utilitzar l’estratègia, incorporant noves coses o senzillament fent-les completament diferent.

En primer lloc, començaré explicant, una de les batalles més singulars de Juli Cèsar, on utilitza de manera innovadora la cavalleria romana, ja que no era massa important en aquellaèpoca. Es tracta de una de les batalles que van provocar un canvi en el transcurs de la història, ja que s’enfrontaven romans contra romans, en aquesta va quedar clar la qualitat estratègica de Cèsar simplement per el seus moviments. La Batalla de Farsàlia entre Cneo Pompeu Magno i Gai Juli Cèsar.

Pompeu estava molt segur del seu exèrcit ja que dominava, en número, i la seva cavalleria era moltmés potent, a més havia traçat un pla en el qual, les legions de Cèsar, havien de recórrer més territori, llavors utilitzant una estratègia de desgast físic i de tallament dels subministrament, li donava temps d’atacar-lo per la esquena amb la seva cavalleria mentre anava al front de batalla. Però el que Pompeu no sabia era que Cèsar conscient del que li venia, intentar fer una estratègia basada enla flexibilitat de les seves tropes, es a dir expandir-se per tota la planura i ocupar el màxim de lloc possible. Aquesta estratègia no li va sortir, ja que no disposava del nombre necessari de soldats, per la qual cosa va tenir que utilitzar l’estratègia anomenada “ Guerra de Moviments”, aquesta tàctica, ja va ser utilitzada en la seva estança a la Gàl·lia, amb la qual va aconseguir grans èxits.Aquesta estratègia en basa fonamentalment en els moviments ràpids de cada part de l’exèrcit, i en la seva qualitat i eficàcia alhora de atacar a l’enemic. Cèsar va obrir la seva tropa de tal manera que els legionaris ocupaven tota part del camp de batalla, en primera línia els 1000 homes a cavall, van atacar contra la infanteria de Pompeu d’una manera arrabassadora, per la qual cosa això vacomportar que la cavalleria de Pompeu que els triplicava en número, ataquessin als soldats romans, i aquí es quan es veu la genialitat de Cèsar, ja que quan els 7000 homes de la cavalleria de Pompeu van carregar contra els soldats de Cèsar, aquest es van obrir però tal de deixar-los passar i aleshores atacar-los mentre estaven tancats, tot això va sortir gracies a la rapidesa de la infanteria deJuli Cèsar, que els va dir sobre tot que els ataquessin ala cara per tal de que perdessin visió i caiguessin del cavall. Acorralant als adversaris Cèsar mana ala cavalleria, per tal de arrasar amb el que quedessin en peu. En veure a questa massacra Pompeu va ordenar la retirada immediata del camp de batalla, ja que havia quedat parat i al·lucinat de la ,meravella que havia vist, i no va poder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Julio Cesar
  • Julio cesar
  • Julio cesar
  • julio cesar
  • JULIO CESAR
  • julio cesar
  • Julio cesar
  • Julio Cesar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS