cositas

Páginas: 5 (1073 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2014
“SÓC FRANCESC D’ASSÍS”










Laura Badosa de Gispert
4t ESO B
Curs: 2013-2014
Dimecres 15 de gener de 2013
ÍNDEX DEL TREBALL



1. Biografia de Francesc d’Assís

1.1. En quin any, segle, regió i país va néixer Francesc? (pàgina 1)
1.2. Quina era la posició social i econòmica de la seva família? (pàgina 1)
1.3. Explica la joventud de Francesc. (pàgina 1)
1.4. A quinaguerra va lluitar i on va ser ferit. (pàgina 2)

2. Causes del canvi de sentit en la seva vida

2.1. Amb qui va fundar el que seria posterioirment l’ordre dels frares menors? Com vivien i quina era la seva tasca? (pàgina 3)

3. Legalització de la seva ordre.

3.1. A quin any viatja a Roma per demanar permís per la legalització de la seva ordre? Quines dificultats va tenir? (pàgina 4)4. Fundació oficial

4.1. Quan va ser la fundació oficial? Quin Papa la va aprobar? (pàgina 4)
4.2. Explica les característiques de l’ordre franciscana. (pàgina 5)


5. Bibliografia (pàgina 5)




1. BIOGRAFIA


1.1. En quin any, segle, regió i país va néixer Francesc?

Francesc d’Assís va néixer el segle XII, l’any 1182, un 5 de juliol. El naixement es va produir a la regiód’Umbria en el municipi on vivia la seva família, Assís.

1.2. Quina era la posició social i económica de la seva família?

La posició social de la família de Francesc era molt bona, es podria dir que eren una família molt treballadora i que a base de l’esforç i el treball ara es trobaven en una molt bona posició social. Tot això també comportava una bona economia dins de la família gràciesal mercat de teles que portaven endavant els membres de la seva família.

1.3. Joventud de Francesc

La joventud d’aquest personatge comença quan pren part dels oficis del seu pare. En un principi es mostra molt aplicat en els seus deures però després d’una llarga enfermetat, inicia una vida molt moguda i alegra. Comença a organitzar moltes festes i va a molts concerts. Tota classe d’activitatsd’oci ocupaven el seu temps.

1
La seva amabilitat, la elegancia de els seus modals i la seva comunicativa alegria, juntament amb la seva generositat, l’havien consagrat rei d’aquella joventud lliure. Tot i el seu brusc canvi de comportament, mai va disminuir la seva compassió cap als més pobres ni van afectar en la natural rectitud del seu sentit moral i tampoc no va desapareixer la noblesadel seu cor.
Els primers desitjos del jove eren les riqueses, tota classe de diversions i la gloria, i a elles s’entregà cegament.


1.4. A quina guerra va lluitar i on va ser ferit.

Francesc es va unir a una expedició de l’ecèrcit contra Perusa. Els seus pensament més seriosos sobre la seva conversió van brollar gradualment durant l’any que va ser empresonat i que va romandre captiu,l’any 1201.















Quan tenia uns 20 anys va estallar la discordia entre les ciutat de Perugia i Asís, i en la guerra, el jove va caure presoner dels perugins. Va estar un any epresonat, tot i així va suportar-ho alegrement. Però quan va tornat a ser lliure va caure greument malalt. La seva vida
2
2. CAUSES DEL CANVI
DE LA SEVA VIDA

La seva vida va començar a sofrir granscanvis quan va intentar tornar a la guerra després de superar una primera enfermetat, partia cap a Apulia amb l’ànima lleugera i la seguretat de triomfar quan va tornar a caure malalt. Durant l’enfermetat va escoltar una veu celestial que li deia:
“serveix a l’amo i no al servent”.
Ell va fer-li cas tornant a la seva antiga vida pero prenent-se-la menys a la lleugera. La gent quan el veiaensimismat, li preguntaven
si estava enamorat. “Sí”, replicava ell, “em casaré amb una jove més bella i més noble que les que totes coneixeu”. Poc a poc, amb molta oració, va optar per vendre tots els seus béns.
Francesc d’Assís entre la natura

2.1. Amb qui va fundar el que seria
posterioirment l’ordre dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cositas
  • cositas
  • cositas
  • cositas
  • Mis cositas
  • Cositas
  • cositas
  • cositas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS