Dona dins la societat

Páginas: 8 (1848 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2015

LA DONA DINS LA SOCIETAT













NAIARA MUÑOZ EBRI
Batxillerat B
Història del món contemporani
ÍNDEX:

1. Introducció.....................................................................pàg.2

2. La dona dins la societat..................................................pàg.2
2.1. La dona de classe mitjana-alta..............................pàg.3
2.2. Donespageses......................................................pàg.3

3. Associació Nacional de les dones Espanyoles................pàg.4
3.1. Sufragistes i feministes.........................................pàg.5

4. Dia Internacional de la dona..........................................pàg.6









1. INTRODUCCIÓ:
En aquest treball parlaré sobre la vida de les dones al llarg dels anys, jaque l’estructura i la forma de la societat ha canviat en funció del moment econòmic i polític; i amb ella ha canviat la posició de les dones i els homes tant en les activitats econòmiques com en les familiars. Faré una breu introducció sobre la revolució industrial perquè les dones han jugat un paper molt important en aquest procés. D’aquesta manera analitzaré el canvi i els factors que handeterminat els llocs que ocupen les dones avui dia.
La Revolució Industrial és el conjunt de transformacions econòmiques, socials i tecnològiques que es van produir inicialment a la Gran Bretanya en la segona meitat del segle XVIII. Durant el segle XIX el procés d’industrialització es va escampar per altres països europeus i pels Estats Units. La Revolució Industrial va comportar el canvi d’unaeconomia agrària per una economia industrialitzada, caracteritzada pel predomini de la producció de béns manufacturats i pel creixement sostingut de la producció. Aquesta transformació fou el resultat d’una onada d’avenços tècnics i de grans canvis en l’organització de la feina que va convertir Gran Bretanya en el centre industrial i financer del món. La industrialització va consolidar un nou sistema deproducció i de treball, el capitalisme, que es fonamenta en els principis teòrics del liberalisme econòmic.
Aquests canvis van donar lloc a una organització de la societat estructurada entorn de dues classes socials: la burgesia i el proletariat. Amb aquesta petita base sobre la Revolució, podem començar a introduir el tema principal, la dona.
2. LA DONA DINS DE LA SOCIETAT
La societatindustrial va consolidar una clara diferenciació social per gèneres. D’una banda l’esfera pública quedava per als homes, i d’altra banda l’esfera domèstica que estava reservada per a les dones. Així doncs, la dona tenia una orientació basada en el matrimoni i la seva situació jurídica i legal amb una clara inferioritat; tenia l’obligació d’obeir el marit (representant dels seus béns i autoritzant dequalsevol acte legal). Com ja sabem, la dona tampoc tenia cap dret en l’àmbit econòmic, perquè el primer liberalisme nomes va concedir el dret de sufragi als homes.
2.1. DONES CLASSE MITJANA-ALTA
La vida de les dones de la classe mitjana i de la classe alta era a la llar. Havien de cuidar de la casa i dels fills. Per això, l’educació de les dones es considerava esclavista i els estudis bàsicamentestaven basats en una base de lectura, escriptura i una mica de càlcul. Afegint-hi la religió, la musica i la llar, perquè es consideraven matèries femenines. És una dona que rep una educació bàsica però la finalitat de la qual no és invariablement és lluir-la en els salons amb la finalitat de trobar per a ella un bon marit. Malgrat la seva formació no la hi valorarà per la seva intel·ligènciasinó per si està o no a l'última moda, la qual cosa és el mateix, la dona vesteixi com un maniquí.
2.2. DONES PAGESES
A mesura que l’escala social en la que es trobes la dona disminuïa, el nivell d’educació empitjorava i a la mateixa vegada s’incrementaven les tasques laborals. Però no obstant això, trobem la situació de les dones pageses.
Des de fa molts anys, les dones pageses compaginaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La perspectiva sociològica; la societat dins l’home.
  • Peter L. Berger Capitol 4. La Perspectiva Sociològica: L'Home Dins La Societat
  • Societat Anònima
  • La societat feudal
  • La societat de la restauració
  • La Nova Societat
  • Societat Anonima
  • Societat De Classes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS