El basquet, trabajo breve

Páginas: 8 (1977 palabras) Publicado: 6 de junio de 2015









INTRODUCCIÓ
El motiu per el qual he escollit aquesta activitat és que ja des de ben vaileta m’agradava l’esport, vaig fer classes extraescolars a l’escola, però malauradament vaig haver-les d’interrompre.
La intenció d’aquest treball es que tots coneguem una mica millor el basquetbol, ja que és un esport comú que es practica arreu del món però no està tan popularitzat com el futbol.La organització de les classes serà lenta, on treballarem el bot i tots els elements tècnics, també intentarem que els alumnes es sentin a gust treballant les activitats, on finalment farem partits per assolir tots els coneixements a les sessions.












TEORIA

Història i evolució

El basquetbol va néixer el 1981 a Estats Units, concretament a la Universitat de YMCA, Springfield(Massachussets).
Un professor canadenc, James Naismithli va ser encarregada la missió d'idear un esport que es pogués jugar sota sostre.
Després d'analitzar els esports que es practicaven en aquell moment, on les característiques predominants eren la força o el contacte físic, va recordar un antic joc de la seva infantesa anomenat ‘’L’ànec sobre una roca’’, que consistia en intentar arribar a un objectecol·locat sobre una roca llançant-li una pedra. Gràcies a això, va intentar imitar l’estil del joc col·locant dues cistelles de préssecs clavades en els extrems d'una pista a una alçada determinada. D'aquí va sorgir el nom de basketball que defineix l'objectiu del joc: introduir la pilota dins d'una cistella.
Com que Naismith tenia 18 alumnes, va decidir que els equips estiguessin formats per 9jugadors cadascun. Aviat es va passar a 7, per acabar amb els 5 actuals.
El tauler va sorgir per evitar que els seguidors situats a la barana de la que penjaven les cistelles poguessin entorpir l’entrada de la pilota a la cistella, i posteriorment va evolucionar fins a convertir-se en un cercle metàl·lic i una xarxa sense forats, per desembocar en les xarxes actuals.
La pilota, també, va començar sentuna de futbol americà fins a arribar a les actuals.

El joc va agradar bastant, sobretot als soldats americans de la I Guerra Mundial, on en les seves estones lliures el practicaven. Va ser difós per tot el món, el primer país que el va rebre va ser Mèxic, posteriorment a Europa i a París, on es va practicar i ensenyar per primera vegada.
El 1921 va ser introduït a Espanya, gràcies a un capellàque havia estat missioner a Cuba. El bàsquet espanyol, però, era molt rudimentari i es seguia jugant en camps de futbol. Al 1927, degut a una derrota en un partit que va suposar una revolució, es van adoptar les pistes de mesures reglamentaries i es va buscar documentació sobre les tècniques i tàctiques.
Normes bàsiques
La pilota es juga amb les mans. No es pot utilitzar el puny, el peu o la cama.Si es toca la pilota de forma accidentada amb algunes de les parts esmentades, no es sanciona res.
No es pot avançar amb la pilota a les mans sense botar la pilota.
Un equip té 8 segons per passar la pilota al camp contrari.
Cap atacant pot romandre més de tres segons a la zona de l'adversari.
Cada jugador amb possessió de pilota ha de donar una passada, tirar a cistella o botar, abans de cincsegons, si està defensat per un jugador de l'equip contrari.
Cada equip disposa de 24 segons per llançar a cistella.
Cada equip pot gaudir de temps morts d'un minut de durada

Sancions i faltes
Un jugador no pot botar la pilota amb les dos mans a la vegada ni botar superant l’altura de l’espatlla. Tampoc pot botar, agafar la pilota i tornar a botar ni saltar i caure amb la pilota sense deixar-loanar, si es produeix aquesta situació, es sancionarà amb dobles.
Quan un jugador dóna més de dos passos sense haver botat la pilota o està parat amb la pilota a les mans i mou el peu de pivot abans de deixar anar la pilota amb les mans per donar un bot, es sancionarà amb passos. El reglament diu que quan arranquem abans d'aixecar el segon peu del sòl, hem de deixar anar la pilota de les mans,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo completo de basquet ball
  • Trabajo Practico Basquet
  • Preguntas del trabajo practico de basquet
  • Un Breve Trabajo De Chernobyl
  • trabajo breve historia de calidad
  • Trabajo (breve) EPOC
  • Taller breve trabajo por proyectos
  • Breve Resume de Trabajo Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS