El Grafit

Páginas: 5 (1135 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
EL GRAFIT
LA TÈCNICA DEL GRAFIT:

La tècnica del llapis de grafit prové de la manipulació del mineral grafit, o sigui de barrejar grafit, fang i aigua fins que es crea una massa consistent i uniforme tenint en compte que el percentatge de grafit i de fang determinaran la duresa de la mina.
Aquesta tècnica és la més comú alhora de dibuixar, va ser descoberta pel francès Conté l’any 1564 peròno va ser fins l’any 1659 que no va aparèixer l’ invent del llapis que utilitzem normalment. Actualment, Es pot trobar al mercat en forma de barretes, mines o recobert de fusta en forma de llapis i en una àmplia gamma de dureses.
L’ús del grafit és dibuixar, ja que taca les superfícies i té unes característiques ideals per fer diferents traçats. Com són:
* -To del traç gris i brillant
*-Ús senzill
* -Possibilitat de fer la punta més o menys fina (és a dir possibilitat de fer traços més acurats i amb més detalls)
* -D’una mateixa mina se’n poden extreure molts tons diferents segons la pressió amb la que es faci servir i segons el suport que es faci servir
* -és Fàcil d’esborrar i suavitzar els traços amb una goma
La mina té diverses dureses, que varien segons laquantitat d'argila que hi té barrejada. Per tal d'anomenar-les es fan servir les lletres B per als tous i H per als durs, precedides per un nombre, i a mesura que augmenta aquest, augmenta el grau de blanor o de duresa.
Segurament, el llapis de grafit és la tècnica més coneguda i utilitzada per nosaltres. El seu ús és gairebé quotidià ja que Per la seva forma, pes i mida, el llapis és l’eina dedibuix més manejable i fàcil d’utilitzar.
Les seves utilitats són diverses i depenen de la seva duresa. Per exemple, els llapis de mina dura (2H), sol ser utilitzat en dibuix lineal. Els llapis de duresa mitja (HB), són molt utilitzats a les escoles per a prendre apunts o per realitzar dibuixos. Per últim, els llapis tous (6B), s'utilitzen per realitzar ombrejats en el camp del dibuix. Normalments’utilitza per dibuixos de línia contínua, esbossos i tècniques inacabades, dibuixos acabats...

El suport més utilitzat en aquesta tècnica és el paper, però el llapis taca moltes d’altres superfícies.
El pot traçar amb el llapis de diferents formes, de costat o amb la punta. Amb la punta de la mina es poden fer punts, línies, tramats o altres signes gràfics. El llapis inclinat, en canvi, és idealper dibuixar taques que proporcionen ombres de diferents valors.

OBRA DEL GRAFIT
1-Fitxa tècnica:
Títol: Woman in Profile (Dona de perfil)
Autor: Gustav Klimt
Any: 1898- 99
Dimensions: 42.8 x 28.7 cm
Suport: Paper blanc
Tècnica: Llàpis de Grafit
Ubicació: The Museum of Modern Art New York ( El Museu d’art modern de Nova York)
2-Anàlisi Formal:

Procediment tècnic:
Elprocediment tècnic que s’ha utilitzat per la creació d’aquesta peça és el llapis de Grafit. El traç de l’obra és un traç expressiu no igual en totes les parts del dibuix. Sembla que ha utilitzat llapis de diferents dureses ja que el gruix i la negror del traç és diferent en els diferents elements de la composició. El suport que Klimt va utilitzar li dona una textura rugosa a l’obra.Elements plàstics:
Hi ha més d’un tipus de traçat en aquest dibuix. El traçat de la part dels cabells i la roba és diferent del traçat que ha aplicat a la cara. El traçat de la cara és més acurat ja que li interessa detallar els ulls i perfilar el rostre del nas, en canvi en els cabells i el vestit és un traç més lliure i expressiu.
Les zones de la roba no estan gaire ben definides, en canvi lapart del rostre de la cara i l’expressió estan força més treballades i amb més detalls.
L’obra no té lluminositat ja que es tracta d’un dibuix que pretén semblar un esbós inacabat.
Els colors principals són el negre del llapis i el gris que ha adoptat el paper després d’haver estat embrutat pel grafit.

Composició:
La figura és harmònica ja que en la composició hi ha una part que és el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grafito
  • Grafito
  • El Grafito
  • el grafito
  • Grafito
  • Grafito
  • El grafito
  • Grafito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS