El Gravat

Páginas: 10 (2328 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2013



El Discurs




Ester Martín Ramírez
Expressió Oral i Escrita
Data d’entrega: 12 de gener del 2012


Índex

1) Què és un discurs?.........................................................2
1.1. Definició del discurs.....................................................3
1.2 Història dels discursos…………………………………..4
1.3 Elements del discurs……………………………………..5
1.4Participants……………………………………………......6
2) Anàlisi de 4 discursos
2.1 Discurs Steve Jobs a la universitat de Stanford……….7
2.2 Discurs Martin Luther King ( I have a dream).................8
2.3 Discurs d’Adolf Hitler.......................................................9
2.4 Discurs Barack Obama “Yes We Can”.........................10
3)Conclusions......................................................................11
4) Bibliografia........................................................................12









1

1. Què és un discurs?

El discurs és el mecanisme més efectiu per entaular comunicació amb determinat públic per això ha d’haver-hi un determinat vincle entre l’orador, oient i auditori.
En l’ús del discurs és un missatge oral de dirigir-se a un públic. La seva principal funcióha sigut des de els seus orígens comunicar o exposar però amb l’objectiu principal de persuadir.
També podem dir que un discurs es un acte de parla, i per lo tant consta dels elements de tot acte de parla.
El discurs es el raonament extens dirigit per una persona a una altre o altres, és la exposició oral d’alguna extensió feta generalment amb la fi de persuadir i que ella com hem dit es trobiconformada per tres aspectes que són: Tema o contingut del discurs, orador i auditori.
En primer lloc, tenim el contingut del discurs, el qual ha de ser teixit en el teler de les experiències, ha de estar copat de detalls, il·lustracions, personificacions, dramatismes i exemples en alguns casos ; i tots aquests expressats amb termes familiars y concisos els quals donin la comprensió elenteniment adequat a on el que es vol dir sigui entès per tots.







2

1.2 Història dels discursos

Actualment no se sap exactament els orígens del discurs però podem dir que es solien fer des de fa molts anys per poder comunicar alguna cosa en concret a un públic determinat ja que si l’orador, (que solia ser important com a les majoria de vegades en els nostres dies) i volia comunicar aalgun grup de persones específiques(oients) realitzava un discurs així. El discurs sempre ha estat una bona manera de comunicar-se , convèncer, informar i persuadir a un grup de gent.


















3




1.3 Elements dels discursos

Un discurs conté sempre una estructura perquè alhora d’explicar-lo tothom el pugui entendre sense que estigui desordenat, és a dir quesigui clar, interessant i no es pugui fer pesat per els oients que l’escolten.
Bàsicament te unes parts imprescindibles. Primer de tot, trobem la introducció i seguidament la conclusió.
A la Introducció el que es fa es captar l’atenció de la audiència per medi del plantejament de un tema en forma clara i atractiva. Per lo tant, el que hem de fer es referir-nos al tema sent breus explícits ipràctics, referir-nos a la persona o a la nostra pròpia persona, si es que es parlarà d’aquests de una manera que reflecteixi modèstia o sinceritat. També és necessari formular un interrogant ja que aquest pot ser un dels mètodes més segurs i senzills per obrir la ment als oients o be esmentar una cita d’un autor o bé anònima.
La conclusió és el punt estratègic d’un discurs ja que el que es diguial final, las ultimes paraules que s’expressen queden sonant en la memòria del públic per algun temps, ja sigui de manera encertada o de reflexió. És molt mític que al final de la conclusió utilitzin una frase vigorosa, una fórmula valenta o una pregunta en que el teu públic que t’escolta pensi en la solució, pensi o la analitzi.





4




1.3 Participants

Quan parlem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gravata
  • Gravat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS