El Petit Salvatge

Páginas: 5 (1151 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015























Nom de l’alumne: Karla Guadamud
Nom de la professora: Laura Font
Datad’entrega: 30/09/2015
1.- Situació espai temporal
Els esdeveniments se situen en l'estiu de 1798, com esclareix al principi de la pel·lícula. La forma de vida que apareix data d'aquests anys ja que no existia llum elèctrica, ni aigua corrent a les cases. Els cotxes de cavalls, el vestuari emprat i els costums són un fidel tret de l'època. El moment històric referit és el final de la RevolucióFrancesa i això es destaca per l'ús de la paraula ciutadans per referir-se a persones.
Encara que la pel·lícula es va rodar en 1969.
2.- Descripció dels personatges principals
Victor: Aquest es el personatge principal de la pel·lícula, té els cabells llargs i cicatrius per tot el cos, a causa de les baralles que ha hagut d'enfrontar al bosc on va créixer
Jean Itard: Metge-pedagog francès, és severamb Víctor, però sempre ho fa al servei de la ciència, per aconseguir un resultat específic en el comportament de Víctor.
Senyora Guerin: És la nana que s’encarrega de cuidar a Victor i ama de casa del senyor Itard.

3.- Breu biografia del doctor Itard
Es va criar amb un oncle seu, canonge de la catedral de Riez. Va començar els seus estudis en aquesta ciutat, prosseguint a Marsella. D'acord amb elsdesitjos del seu pare, va treballar inicialment en la banca, però va tenir dificultats i va retornar a Riez. Durant la guerra va treballar en un hospital militar, on es va apassionar per la Medicina. Va estudiar la carrera i es va doctorar en 1801.
Quan el nen feral o salvatge d'Avairon va arribar a París a finals del segle XVIII, envoltat de gran publicitat i expectació, Itard es va interessarmolt en el seu cas, en el qual va veure la possibilitat de contrastar empíricament les idees filosòfiques i antropològiques del seu temps respecte a la naturalesa humana ia les relacions entre natura i cultura en els éssers humans. Va proposar un pla per procurar la seva rehabilitació i incorporació a la societat, pla que va ser acceptat, malgrat l'escepticisme dels altres metges. Subvencionat aixípel govern francès, durant els cinc anys següents es va dedicar intensament a aquesta tasca. Com a conseqüència d'això va elaborar dos importants memòries sobre el particular, publicades una a 1801 i l'altra en 1806, model ambdues de rigor metodològic i claredat expositiva.
Malgrat la seva insatisfacció pels resultats obtinguts amb Víctor, o potser precisament per això, es va dedicar intensamentla resta de la seva vida a l'educació de sordmuts i de cecs a la Institution imperial des Sourd-Muets, de la qual va ser metge cap. Va promoure la creació de centres especialitzats per a l'atenció dels afectats per aquestes i altres minusvalideses, sent un pioner de l'educació especial. Va establir les bases del mètode de lectura Braille per a cecs. En 1821 va ser triat membre de l'Acadèmia deMedicina i va publicar el seu Traité des maladies de l'oreille et de l'audition.
Jean Marc Gaspard Itard va descriure per primera vegada la condició d'una dona noble francesa de 86 anys d'edat amb la Síndrome de Tourette.
Itard va morir en 1838.

4.-Resum de la pel·lícula
La pel·lícula està basada en un fet real, que va tenir lloc als boscos d'Avairon a França durant l'estiu de 1798.
Uns caçadorsvan trobar a un nen d'uns 12 anys que havia sobreviscut en aquests boscos des de la seva infància. Era un ésser humà salvatge i aviat va cridar l'atenció dels metges del moment.
Al principi, va estar en un centre especial per a sords i muts, allí li van considerar subnormal i idiota.
Més tard un pedagog va demanar la custòdia del nen i va aconseguir traslladar-lo a casa per estudiar-lo més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Salvatge
  • L'Infant Salvatge
  • INFANT SALVATGE
  • Nens Salvatges
  • Nen Salvatge
  • Resumen Petit
  • El petit infant
  • Yramsy Petit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS