electromagnetisme

Páginas: 5 (1175 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013


TREBALL DE FÍSICA: ELECTROMAGNETISME

























1.- Indica quins aspectes del camp magnètic ens serveixen per afirmar que no és un camp conservatiu.

Un dels aspectes que fa que el camp magnètic no sigui un camp conservatiu és perquè el treball realitzat per a desplaçar una partícula entre dos punts no és independent de la trajectòria seguida entretals punts. Perquè una càrrega noti una força magnètica i es dugui a terme un treball és necessari que aquesta estigui en moviment o tingui una velocitat, per tant la trajectòria si que és important perquè com més distància recorreguda més força magnètica. Aquesta explicació es fonamenta en la següent formula: Fm=Bqvsinβ.

2.- Explica les semblances i diferències entre les línies d’inducciómagnètica i les línies de camp elèctric.

Semblances entre les línies d’inducció magnètica i les línies de camp elèctric són:
En cada punt de l’espai, el vector inducció magnètica, B, és tangent a les línies d’inducció i té el mateix sentit que aquestes. En l’elèctric passa el mateix, el vector camp elèctric és tangent a les línies de camp elèctric i té també el mateix sentit.
La densitat deles línies d’inducció magnètica en una regió és proporcional al mòdul de B en aquesta regió, és a dir, el camp magnètic és més gran en valor absolut en les regions on les línies d’inducció estan més juntes. De la mateixa passa el mateix amb el camp elèctric, a la regió on les línies es troben més juntes la intensitat del camp és més gran.

Les diferències entre les línies d’inducció magnètica iles línies de camp elèctric són:
Les línies d’inducció són línies tancades, ja que no tenen principi ni fi. Així, en un imant, les línies d’inducció surten del pol nord del imant, recorren un espai i entren pel pol sud i continuen per l’interior del imant fins al seu pol nord. En canvi les línies de camp elèctric son línies obertes, ja que si tenen principi i tenen fi.
Les línies d’inducció noens indiquen la direcció de les forces magnètiques ( sempre perpendiculars a B). En canvi, les línies de camp elèctric si que ens indica la direcció de la força elèctrica.












3.- L’espectròmetre de masses és una important aplicació dels camps magnètics:
a) Explica el seu funcionament.

En una cambra anomenada cambra d’ionització s’ionitzen diferents isòtops d’un mateixelement químic, amb igual càrrega elèctrica però amb diferents masses. Aquests ions són accelerats per mitjà d’una diferència de potencial i penetren perpendicularment en un camp magnètic, i en aquest camp fan orbites circulars.


b) Explica com es determina la massa dels diferents isòtops d’un element químic.

Una vegada aquests ions són accelerats i han penetrat perpendicularment a un campmagnètic com que tenen càrregues iguals però masses diferents el radi de les òrbites serà diferent, aleshores la massa d’un isòtop es pot calcular a partir de la següent formula:




La massa d’aquest es pot saber perquè el radi de la partícula el sabem perquè es pot veure al propi espectròmetre de masses, la velocitat es pot calcular i la càrrega i el camp es sap prèviament



4.-Digues en quins grups podem classificar els materials segons les seves propietats magnètiques. Explica com es comporta cada grup davant d’un imant.
Els materials es poden classificar en tres substàncies:
Substàncies paramagnètiques: tenen una permeabilitat lleugerament superior a la unitat de permeabilitat. Davant d’un imant són feblement atrets. Exemples: oxigen líquid, alumini, platí...Substàncies diamagnètiques: tenen una permeabilitat lleugerament inferior a la unitat. Davant d’un imant són feblement repel·lides. Exemples: mercuri, argent, coure...
Substàncies ferromagnètiques: tenen una permeabilitat molt més gran que la unitat. Davant d’un imant son fortament atretes per aquest. Exemples: ferro, cobalt, níquel...







5.- a) Explica un parell de mecanismes que ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1415 Electromagnetisme
  • Electromagnetisme
  • guia de estudio de electromagnetism
  • Electromagnetism
  • Experi Ncies 5 I 6 Electromagnetisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS