Emociones

Páginas: 5 (1058 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Les emocions
- Què són les emocions?

La paraula emoció prové del llatí (emotio), formada per e (enfora) i motio (acció, moviment...). La paraula emoció es refereix a la naturalesa d’una sensació que és experimentada per els ésser humans i per a qualsevol criatura que mostri una sèrie de respostes similars a les dels humans.

Una emoció és generalment, una espècie d’estat mental bastantintens que sorgeix en el sistema nerviós, de manera espontània i que a la vegada provoca una resposta que pot ser positiva i negativa.

Segons els experts les emocions se’ls i atribueixen tres atributs fonamentals:

- La repercussió fisiològica

- L’expressió de conducte (expressions de la cara...)

- L’experiència conscient (intel·ligència emocional)

Tipus d’emocionsLes emocions actualment es diferencien en dos tipus. Primer de tot trobem les emocions bàsiques o primàries (universals). Dins d’aquestes podem trobar la ràbia, la por, la pena, l’alegria, la sorpresa i el fàstic.

Les emocions secundàries són aquelles que van relacionades amb un sentiment i que varien en quant a les persones. Algunes de les emocions més comunes són per exemple l’ansietat, laconfusió, la vergonya, la gratitud, l’interès, la melancolia, etc.













Les persones en l’àmbit social

Quan parlem de les persones en l’àmbit social, ens referim a les habilitats, conductes, pensaments i emocions que ajuden a poder mantenir unes relacions personals. Aquestes habilitats són com unes pautes de funcionament que permeten tenir relacions amb altres persones pertal d’aconseguir una sèrie de beneficis personals. Per aconseguir els beneficis es pot determinar un temps curt o un temps llarg.

Les persones quan ens movem socialment busquem sempre el nostre propi interès, però varis interessos i sentiments d’altres persones també es tenen en compte. A vegades aquets interessos personals entren en conflicte amb altres de persones alienes i llavors és quans’ha de trobar una solució per satisfer tots dos.

Al tenir unes habilitats socials ens pot passar:

• Les relacions amb altres persones (interpersonals), ens poden provocar una font de benestar o ens poden causar malestar.

• Al tenir les habilitats socials, ens permet tenir una sèrie de relacions amb altres persones, i això pot provocar un augment en l’autoestima.

• Una faltad’aquestes habilitats ens provoca una sèrie d’emocions negatives (frustració, ira, ansietat, depressió, etc ) i és llavors quan les persones poden tenir certes enfermetats psicosomàtiques.

• Al ser socialment hàbils ens pot incrementar la nostre qualitat de vida, ens provocar uns sentiments positius, ja que obtenim els objectius personals.



Respostes assertives,respostes inhibides irespostes agressives

Les respostes assertives les podem definir com a una certa actitud d’auto confirmació i de defenses dels nostres drets més personals. De maner que en les respostes assertives apareixen una sèrie de expressions, ja siguin sentimentals, d’opinió, etc, d’una manera adequada (respectant sempre a les altres persones).

L’assertivitat no és aquella resposta que intenta arribar alsobjectius o manipular als demés per tal d’obtenir els beneficis propis, sinó pretén ser la reacció que ens ajuda a ser qui som a millorar la nostre autoestima, la comunicació amb els demés, i sobretot ajudant-nos a ser més honestos i directes.



Les respostes assertives inclueixen tres àrees principals:

- La autoafirmació (defensar els nostres propis drets).

- Expressió delssentiments positius.

- Expressió dels sentiments negatius.




Les respostes inhibides, són potser les respostes amb una forma peculiar. Són aquelles que presenten un comportament basat en la passivitat, en la submissió i la tendència a adaptar-se a una sèrie d’elements externs (necessitats d’altres persones) sense tenir en compte les necessitats pròpies.

Hi ha dos tipus de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las emociones
  • emociones
  • Emociones
  • Emociones
  • Las emociones
  • Emociones
  • Que es la emocion
  • Emociones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS