Estructura De La Tierra

Páginas: 18 (4376 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
TEMA 2. L’estructura interna de la Terra. La tectònica global.
1. Estudis directes de l’interior de la Terra (radi mitjà de 6.370 quilòmetres)
1.1- pous i sondejos han assolit una dotzena de quilòmetres:
El Pozo Superprofundo de Kola (KSDB) fue un proyecto de prospección científica de la URSS para profundizar en la corteza terrestre. La perforación comenzó el 24 de mayo de 1970, enla península de Kola. Se abrieron un número de pozos partiendo de la rama central. El más profundo, el SG-3, se completó en 1989, creando un pozo de 12.262 metros de profundidad el más profundo de los perforados hasta ahora. Esto se debió a las altas temperaturas, alcanzando 180°C, mucho más de los 100°C previstos. El bajar a 15.000 metros habría significado trabajar a 300°C .El pozo está controladoactualmente por la empresa científica estatal (GNPP Nedra), con un laboratorio geológico profundo. El nivel más profundo actualmente activo es SG-5, con un laboratorio geológico situado a 8.578 m de profundidad y con 214 mm de diámetro. 
1.2- estudi de materials volcànics (d'unes desenes de quilòmetres de profunditat)
1.3- estudi dels meteorits, fragments de matèria sòlida de l'espai exterior que sóncapturats pel camp gravitatori terrestre i que ens informen de l’interior de la terra i del seu origen.
Tipus meteorits
-Aeròlits (condrites i acondrites): 95% Constituïts per silicats i de densitat ± l'escorça terrestre. Semblen haver-se fos mentre es trobaven surant lliurement en l'espai. Sovint es considera a les condrites com els "blocs de construcció dels planetes".
-Sideròlits. (1%)Intermedis entre els anteriors. Són poc abundants
-Siderits : 4% dels meteorits trobats. Aliatge de Fe-Ni. (densitat 7,9 g/cm3). Nucli d’asteroides.

2. Estudis indirectes:
2.1- densitat de la terra: densitat terrestre= 5,52 g/cm3,  la densitat mitja de les roques dels continents és 2,7 g/cm3, l’interior hi ha d’haver material molt densos de fins a 14 g/cm3. La composició de l'interior de la Terraés heterogènia.
2.2- La gravetat presenten valors negatius a les muntanyes i valors positius als fons oceans.
D'aquestes dades es pot deduir que els materials que formen les serralades són poc densos i presenten uns arrels que penetren en un substrat més dens. Els materials de l'escorça oceànica són més densos i prims. Podem assegurar que al centre de la terra la gravetat es nul·la, perquè s'igualenles forces d'atracció entre els dos objectes. A més, la gravetat encara té unes variacions més, la primera és que a causa de la forma ovalada que agafa la Terra, podem dir que la gravetat augmenta amb la latitud, i la segona és per la rotació terrestre, aquesta genera una acceleració centrifuga que agafa la seva potència màxima a l'equador i mínima als pols. Els valors de la gravetat a l'equadori als pols són respectivament: g (equador)= 9,7803 m/s² i g (pols)= 9,8322 m/s2.
2.3- Magnetisme
és produït pel moviment convectiu del material del nucli extern. El camp magnètic de la Terra ha experimentat una sèrie de variacions al llarg de la història geològica de la Terra i fins i tot inversions respecte a la polaritat actual. Els canvis de polaritat són ràpids i de freqüència irregular.
2.4- Estudis geotèrmics: (+ 3 ºC per 100m en els primers km) Les fonts més important del calor intern de la Terra són: 1) La desintegració d'elements radioactius presents a l'interior. 2) Calor residual produït durant la formació del planeta. Una font de calor intern provoca un flux de calor cap a l'exterior. Aquest transport es fa mitjançant processos de conducció i convecció. Aquesta emissiód'energia tèrmica es distribueix de forma molt irregular.
2.5- Estudis sísmics: Ens ha donat la major part de les dades de l'interior del planeta gràcies a l’estudi de les ones que es generen en els terratrèmols o explosions provocades artificialment.
Un terratrèmol és un moviment brusc dels materials terrestres com a resposta d'una tensió acumulada. L'energia generada per un terratrèmol es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura de la tierra
  • Estructura de la tierra
  • Estructura de la tierra
  • Estructuras De La Tierra
  • Estructura De La Tierra
  • Estructura de la tierra
  • La Estructura De La Tierra
  • la estructura de la tierra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS