Filosofia

Páginas: 3 (618 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Explica breument – entre 40 i 80 paraules- les idees principals del text i com hi apareixen relacionades-
El text diu que cada un, s’ha de preocupar de fer el que més bé sap fer. Aquest fet,l’anomena justícia, ja que la defineix com a que cadascú fagi el que es troba com a propi. Diu seguidament, que la justícia és la qualitat que resta de la saviesa, la valentia i la capacitat de néixer, posantaixí aquestes tres qualitats per sobre de la justícia, dient que el més important no és fer el que més bé sap fer.


1- Explica breument –entre 7 i 15 paraules en cada cas- el significat quetenen en el text les paraules o expressions següents:
a) Valentia: capacitat de posar a prova les qualitats en qualsevol moment
b) Saviesa: capacitat de pensar , moderar i conservar lesqualitats.

2- Quines raons té Plató per afirmar que ? ( Fes referència als aspectes generals del pensament de Plató que calguin encara que no apareguin explícitament en el text.)

Plató defineix laparaula justícia com a dur a terme el que una persona millor sap fer, i que gràcies això la gent serà feliç.
Tot i que no ens hem de basar en la individualitat, la suma de individualitats ens farà atots millors, que si tots ens basem en fer una cosa igual, no progressarem. Que perquè un poble, un col·lectiu o una societat funcioni perfectament, ha de ser dividia en tres grups segons les sevesqualitats p part de l’ànima que domini a la persona.
Tenint en conte perquè la justícia es compleixi cada part de l’ànima ha de complir la seva funció, per aconseguir-la, cada classe social ha decomplir també la seva funció. Plató cita la divisió així :





- Pagesos, artesans i comerciants: els domina la parts concupiscible. Volen satisfer els desitjos corporals

- Guerrers i guardians:els domina la part irascible. vetllen per la seguretat interna i externa de la societat. Busquen la fama i l’honor.
- Governants: dominats per la part racional. Gràcies als seus coneixements poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS