Filosofia

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
TEORIA DEL CONEIXEMENT DE DESCARTES(idealisme)

La teoria del coneixement de Descartes està basada en les matemàtiques que li aporten unitat, certesa i autonomia per crear la seva pròpia filosofia.Descartes intenta crear un món nou. Descartes rebutja les sensacions i els principis interns i ho redueix a allò que es pot comprendre i pensar: matèria extensa i moviment. A partir d'aquest ideacrea les tres lleis de la física cartesiana:
Primera llei(principi d'inèrcia): El món està format per cosos inerts que es troben sempre en el mateix estat de repós o moviment, sinó és que es trobinen altres cosos que modifiquen el seu estat.
Segona llei(pricipi de conservació de la quantitat de moviment): quan un cos modifica l'estat d'un altre cos li transmet tant de moviment com en perd.Tercera llei(principi del moviment rectilini): segons Descartes quan un cos es mou, encara que sigui en forma de corba, totes les seves parts tendeixen a seguir una línia recta.

Descartes consideratots els èssers vius com a cossos inerts seguin aquestes lleis mecàniques, precises i racionals.

Descartes crea la famosa faula del món, per demostrar la dificultat que suposa trobar l'autènticarealitat i dubta si el que percebem es real o fals. Per a Descartes, l'única ciència veritable es la matemàtica ja que, igual que una faula utilitza un mètode racional que sorgueix de la imaginació i del'enteniment.

Descartes considera que la raò, l'enteniment, regeuix en la ciència i que per poder-la descubrir es necessari seguir les quatre regles del seu mètode:
Evidència: no admetre comveritable res que no sapigue amb certesa que ho és, depen del subjecte, ja que una persona decideix si una cosa es certa o falsa.
Per tenir aquetsa certesa cal fer l'ànalisi que consisteix en dividircada dificultat en totes les parts que siguin posibles fins a la més simple.
Un cop tenim el més simple, evident i elemental es duu a terme la síntesi que consisteix en construir principis generals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS