Història De La Filosofia (Epicureisme)

Páginas: 6 (1451 palabras) Publicado: 24 de enero de 2013
ACTIVITATS pag.71
2. a) En el text l’escepticisme es defineix com una capacitat que té tot ésser humà. Aquesta és la de percebre el món a través dels sentits i les sensacions, les quals ens proveeixen d’aparences. Malgrat això, no poden realitzar-se amb un pensament objectiu i raonat, per això cal que en desconfiem i dubtem de la seva veracitat. A la par amb les aparences hi trobem el judici(epokhé), és allò que es creu saber sobre un fenómen a partir d’una aparença. Així doncs quan diem d’oposar les aparences als judicis estem dient que comparem
b) El resultat que es pot aplicar d’aquesta opció és la de desconfiar de qualsevol coneixement, perquè no som capaços d’elaborar raonadament una teoria o una explicació a un fenómen sense que hi intervenguin les nostres aparences. Aixídoncs, els escèptics pensen que la raó humana és incapaç d’assolir el coneixement i per tant s’oposen a la suspensió del judici i la imperturbabilitat del caràcter.
c) Si diem “la mel em sembla dolça”, estem possant de manifest una opinió, una aparença personal, mentre que si diem “la mel és dolça” estem dient que la dolçor és un atribut essencial d’aquest menjar, estem fent una afirmació universal.Fer una cosa així no és possible, perquè la percepció del món és diferent per a cadascú (subjectivisme). En conclusió els escèptics volen combatre a un únic Judici Universal, a una única interpretació.
d) Jo crec que podem fer-ne dues interpretacions:
1. – Que el coneixement no existeix i en conseqüència que no es pot assolir.
2. – Que comença i acaba en cadascun de nosaltres, perquè l’homeés la mesura de totes les coses.

6. Explica i argumenta alguna de les màximes d’Epicur, argumenta el teu punt de vista.
b) La mort és una de les grans pors de l’humanitat descrites per Epicur, tot i que ell no hi estigui d’acord. Ell ho argumenta de la següent manera: la mort no és quelcom tangible, no la podem sentir. Quan morim, el nostre cos no és capaç de percebre res: alegria,preocupació, curiositat, i el més important, per a molta gent, no poden sentir el dolor. Així doncs, ¿Per què tèmer a la mort si no la podem viure?
Per a mi Epicur no acabava de contemplar totes les cares de la mort, no només comporta dolor físic, també emocional i fins i tot psicológic. Des de moltes generacions enrere, els humans hem volgut saber que hi havia més enllà de la mort, això ha estat motiude debat i maldecaps en diferents cultures , per a Epicur, la qüestió és simple, després de la mort no hi ha res. Si això és cert, la mort comporta la completa pèrdua del que podria ser un amic, un familiar o una persona estimada i això no és fàcil ni per la persona que mor ni per les del voltant.
e) Per a Epicur hi ha tres coses essencials per ser feliços: la llibertat, la capacitat d’analisi il’amistat, tant era així que en un moment de la seva vida va convidar als seus amics a viure a casa seva. Així docns, quan aquest diu que l’amistat és la més gran adquisició, ens diu que és el millor bén que qualsevol persona pugui tenir. Els amics et permeten establir uns lligams molt forts, una relació recíproca que t’enriqueix com a persona i et fa el dia a dia més llevader. Els amics podenajudar-te en moments de dificultat, donar-te consells, recolzar-te en la presa de decisions, estimular-te, etc.
En conclusió, estic d’acord amb Epicur en afirmar que els amics poden ser la clau de la felicitat, tot i que aquests també poden enfonsar-nos moralment i fer-nos mal. A més, una amistat requereix responsabilitats, s’ha de cuidar perquè no es faci malbé o s’acabará destruint.
f) Enaquest fragment el missatge principal que es vol transmetre és que hi ha desitjos bons, necessaris, sense els quals no podriem viure, i uns altres fruit dels convencionalismes socials, que busquen l’èxit personal. En altres paraules, Epicur no veu la política necessària, ja que cadascú ha de poder cuidar-se d’ell mateix i formar una organització més petita que una gran societat. A més a més,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Filosofia
  • Historia filosofia
  • historia de la filosofia
  • Filosofia de la historia
  • Historia de la Filosofia
  • Historia De La Filosofia
  • Historia De La Filosofia
  • historia filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS