Integració Social

Páginas: 12 (2922 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
INTRODUCCIÓ

En aquesta avaluació hem treballat el desenvolupament sensorial, és a dir, de quina forma i quan van evolucionant els sentits en els infants. Hem conegut la diferència entre sensació y impressió, i a partir de aquí em profunditzat en els diferents sistemes sensorials (el tacte, el sistema cinestèsic, el gust, l’olfacte, l’oïda, i la vista). D’aquesta forma amb aquest treball sobreintegració sensorial ens embarcarem en el què significa el concepte de integració sensorial i en la importància que aquest té en el desenvolupament dels infants. Veurem les dificultats que poden tenir els infants amb la defunció de la integració sensorial i les possibles solucions per tal de reparar aquest mal processament de la informació en el sistema nerviós.1. Què et sembla que és l’ integració Sensorial?
És la capacitat del nostre sistema nerviós central (S.N.C) per organitzar i interpretar les informacions captades pels diversos sistemes sensorials (visual, olfactiu, tàctil, gustatiu, vestibular, propioceptiu, auditiu). Aquestes informacions són rebudes per cervell on són analitzades i utilitzades per permetre’ns entrar en contacteamb el nostre ambient i així respondre adequadament. L’habilitat del sistema nerviós de rebre i interpretar les sensacions que provenen del nostre cos i de l’entorn constitueix la base en la què el nen crearà noves habilitats en totes les àrees del seu desenvolupament. També, podem referir-nos a aquest concepte com Procediment Sensorial, i com tot procés de l’organisme (al igual que la digestió, lafiltració renal, etc.) està compost per varies fases:

← Detecció o registre: El S.N.C dóna entrada a la informació sensorial que arriba des de l’ambient (a través de receptors, tàctils, visuals, gustatius, olfactius i auditius) i del nostre propi cos (a través de receptors tàctils, vestibulars i propioceptius.)
← Modulació: permet al S.N.C regular les respostes conductores ala informació sensorial detectada en la fase de registre. Això permet a la persona observar informació sensorial rellevant, filtrar-la i deixar de banda estímuls no rellevants.
← Discriminació o interpretació: fa referència a l’habilitat per distingir entre els diferents estímuls i per organitzar percentualment les qualitats del estímul.
← Resposta: resultat final del procésque s’observa a través de les diverses formes de comportament humà, sempre en relació a la informació sensorial registrada.


Podríem dir que cada dia rebem milions d’estímuls i sensacions dels quals només ens centrem en aquells que ens interessen, tots els altres els inhibim de forma inconscient. Hi ha una perfecta coordinació entre el que sentim i el comportament que ens surt al rebreaquesta sensació. És el mes important dels processos sensorials realitzats pel cervell.

2. Quins nens i nenes tenen dificultats sensorials?
Els nens i nenes amb dificultats sensorials solen ser nens sans, fins i tot amb intel·ligències superiors a la mitja, però amb comportaments que sobresurten respecte a altres infants de la seva mateixa edat.
Són nens que no poden controlar les sevesemocions, el seu sistema nerviós no processa bé per tant quan aquesta informació arriba al seu cervell no es ben interpretada ni estructurada; per això moltes vegades responen de forma exagerada y amb pors a fets quotidians i inofensius o a qualsevol canvi de la seva rutina. Són aquells nens que tenen dificultats en l’aprenentatge ja que tenen problemes a prestar atenció a classe i sembla que nocomprenguin el què se lis diu.


3. De quina manera es manifesta aquesta dificultat?
La defunció de la integració sensorial es manifesta sobretot en el caràcter i comportament del nen repercutint en el rendiment escolar. No tots els nens mostren incapacitats en tots els sentits sensorials sinó que alguns només els mostren en un o varis. Segons el sentit que afecti es manifesta d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Integracia de eu
  • interpretacion e integracio
  • integraci n
  • Integraci N
  • Metodos de integracios
  • INTEGRACI N
  • INTEGRACI N DE PERSONAL
  • Integraci n de las operaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS