klk 9
A simple vista sembla una pregunta bastant obvia ja que en podem fer una definició ràpida com a també citar a alguna persona que n’és. Però des d’una perspectiva antropològica,el significat de cultura és molt més ampli.
Normalment utilitzem el terme cultura per fer referencia a activitats relacionades amb l’àmbit artístic com el teatre, l’opera, la pintura i la resta deles arts. De la mateix manera, quan diem que una persona és molt culta donem a entendre que posseeix molts coneixements relacionats amb aquestes. Però també em podríem dir que consisteix en els modessocialment adquirits de pensar, sentir i actuar dels membres d’una societat concreta, i identificar-ho com tota allò que va més enllà del que és genèticament programat en l’ésser humà. No obstant,encara que sempre hi ha una cultura predominant, no tothom segueix les mateixes pautes, el mateix estil de vida, la qual cosa deriva en subcultures.
A partir d’això poden sorgir una sèrie decomportaments derivades de les diferents cultures donades al món, com per exemple l’etnocentrisme que consisteix en avaluar i jutjar altres cultures així doncs costums, creences, tradicions, estil de vida, idemés.
Partint de la nostra cultura com a punt de referència, podríem devaluar, considerar menys avançada o trobar estranya la seva conducta donant com a resultat el refús de la diversitat cultural ila cultural i la consideració que tota cultura que sigui diferent a la nostra és inferior, salvatge o més primitiva. I així, des d’una suposada superioritat cultural, se’n poden derivar altrescomportament com el racisme (considerar que hi ha races superiors) i la xenofòbia (refús i hostilitat envers els estrangers).
No obstant segons Sigmund Freud en el llibre que va publicar de "El malestarde la cultura", que arriba a ser com un epíleg de tota la seva obra diu que la cultura, s'utilitza com a regulació unitària de la vida en comú, és el dret que restringeix les possibilitats de...
Regístrate para leer el documento completo.