La celiaquia

Páginas: 14 (3343 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2013



Índex


Número de pàgina
Introducció
Informació treballada
Recerca realitzada
Conclusions
Avaluació del Projecte de Recerca
Bibliografia
Annexos


3
4
9
15
16

17
18
















1. Introducció
1.1 Justificació del treball
El nostre treball tracta sobre la malaltia celíaca, hem escollit aquesttema perquè es tracta d’una malaltia que molt poca gent coneix , i que ara mateix pateix molta gent. També vam veure que es un tema força interessant el qual molt poca gent ha tractat o la investigat. I per últim volem descobrir més coses sobre aquesta malaltia i sobre tot si els celíacs tenen les facilitats necessàries per desenvolupar-se amb facilitat en el dia a dia.
1.2 Hipòtesis
Lahipòtesis del nostre treball és que els celíacs encara tenen molts problemes, però la seva situació social ha millorat bastant en comparació amb la de fa uns anys que aquesta hipòtesis respon a la qüestió: Tenen els celíacs les facilitats necessàries per dur a terme una vida normal en relació amb la seva malaltia?
1.3 Referències
Nosaltres vam escollir aquest tema ja que una amiga de una deles famílies la pateix i al veure les dificultats que tenia alhora d’aconseguir el menjar per culpa de l’elevat preu que té, ens va semblar un tema força interessant per treballar-ho ja que com hem dit abans és un tema que molt poca gent coneix i que cada dia hi ha més persones que la pateixen ja que cada 100 persones 1 és celíac i més pitjor encara és que de 500.000 malalts només el 10%sap que te aquesta malaltia.







2. Cos del treball
2.1 Objectius de la recerca:
Els nostres objectius per aquesta recerca són conèixer més sobre aquesta malaltia i veure les dificultats i problemes que té un celíac a l’hora de poder fer una vida del tot normal, també volem saber quins són els principals problemes a l’hora de aconseguir els aliments sense gluten i per últimsaber si la societat està assabentada d’aquesta malaltia.
2.2 Informació treballada:
La celiaquia
2.2.1. Què és?
La malaltia celíaca és una malaltia crònica pròxima a l’intestí prim, causada per el gluten, una proteïna vegetal d’alguns cereals.
Quan una persona celíaca ingereix aquesta proteïna , l’intestí prim s’inflama la mucosa de l’intestí que fa que es dificultí l’absorciód’alguns nutrients i a més fa que es perdin les vellositats de l’intestí prim.
Les vellositats de l’intestí són las que en una persona que no pateix aquesta malaltia ajuden a l’absorció de petites partícules d’aliment però si aquestes vellositat disminueix es redueix l’absorció de les partícules i és això el que provoca l’ intolerància al gluten.

Biòpsia de l’intestí prim d’una persona quepateix Biòpsia de l’intestí prim d’una persona que no pateix la
la malaltia, on s’observa la disminució de la vellositat malaltia

És una malaltia genètica i això fa que els familiars del celíac tenen més probabilitats de patir-la

2.2.2. Símptomes
Els símptomes són molt diferents segons el grau de celiaquia que tingui cada persona, però tot i així elsdiferenciarem segons la edat, ja que els nens més petits els hi afecta molt més.
Quan tenen de 9 a 24 mesos els seus símptomes més freqüents són les nàusees, vòmits, diarrees, distensió abdominal, pèrdua de pes, creixement irregular i irritabilitat.
Quan tenen ja més de tres anys, són habituals les deposicions toves, talla baixa, anèmia i alteracions de caràcter.
En els adolescents solen serasimptomàtics, o sigui que no tenen símptomes.
En els adults, es troben sobretot entre les dones de 30 i 40 anys, però també hi ha en els adults que superen els 60 anys i els símptomes són la fatiga, dolors abdominals, meteorisme, estrenyiment i el síndrome de l’intestí irritable.
Els símptomes més freqüents entre tot tipus d’edats són:
- Absència de la menstruació
- Anèmia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Celiaquia
  • Celiaquia
  • Celiaquia
  • Celíaquia
  • la celiaquia
  • Celiaquia
  • Celiaquia
  • CELIAQUIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS