Lord

Páginas: 6 (1292 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
Disseny i programació orientada a objectes
Joan Arnedo Moreno Daniel Riera i Terrén (coordinadors)
PID_00160188

Material docent de la UOC

© FUOC • PID_00160188

Disseny i programació orientada a objectes

Joan Arnedo Moreno Enginyer Informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor propi dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC. Professorassociat de les assignatures de programació a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicacions de Barcelona.

Daniel Riera i Terrén Enginyer informàtic, màster en Informàtica industrial: tècniques avançades de la producció, i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor propi i director del Programa d’Enginyeria Informàtica als Estudis d’Informàtica, Multimèdia iTelecomunicació de la UOC.

Jordi Brínquez Jiménez Enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya i col·laborador de la UOC des d’octubre de 2003. Consultor de Programació Orientada a objectes, Laboratori de Java i assignatures de postgrau.

Elena García Barriocanal Enginyer en Informàtica per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Professora del departament de Ciències de la Computacióde la Universitat d’Alcalà.

Miquel Àngel Piera i Eroles Llicenciat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Master en Control Enginyeering en l’UMIST (Regne Unit). Doctor en Informàtica per la UAB. Professor titular de la UAB.

Juan José Ramos González Llicenciat en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Master en Informàtica Industrial: Tècniques Avançades dela Producció. Doctor en Informàtica per la UAB. Professor titular de l’Escola Universitària de la UAB.

Miguel Ángel Sicilia Urbán Enginyer en Informàtica per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Professor del departament d’Informàtica de la Universitat Carlos III.

Primera edició: setembre 2010 © Jordi Brínquez Jiménez, Elena García Barriocanal, Miquel Àngel Piera i Eroles, Juan José RamosGonzález, Miguel Ángel Sicilia Urbán Tots els drets reservats © d’aquesta edició, FUOC, 2010 Av. Tibidabo, 39-43, 08035 Barcelona Disseny: Manel Andreu Realització editorial: Eureca Media, SL ISBN: 978-84-693-4210-7 Dipòsit legal: B-23.018-2010
Cap part d’aquesta publicació, incloent-hi el disseny general i de la coberta, no pot ser copiada, reproduïda, emmagatzemada o transmesa de cap manera niper cap mitjà, tant si és elèctric, com químic, mecànic, òptic, de gravació, de fotocòpia, o per altres mètodes, sense l’autorització prèvia per escrit dels titulars del copyright.

© FUOC • PID_00160188

3

Disseny i programació orientada a objectes

Introducció

En aquesta assignatura s’introdueix el paradigma de la programació orientada a objectes. Aquest es considera una evoluciódel paradigma de programació estructurada que permet la modelització d’objectes del món real, amb les seves característiques i propietats internes. La màxima de Niclaus Wirth “algorismes + estructures de dades = programes” esdevé clau per a descriure els components bàsics dels llenguatges de programació orientada a objectes: els objectes, conceptes que contenen tant les dades (estructures de dades)com els mètodes que les manipulen (algorismes). A més, l’organització dels programes en objectes permet assolir certs avantatges a l'hora de desenvolupar aplicacions complexes. Dins d’aquesta assignatura farem servir el llenguatge de programació Java, el qual ha anat evolucionant al ritme dels canvis proposats pels desenvolupadors i ha acabat essent una eina molt potent i àmpliament utilitzada.Aquest llenguatge va ser concebut per a simplificar algunes de les propietats més difícils d’implementar del paradigma de la programació orientada a objectes i, a més, és independent de la plataforma d’execució, tot i que això tregui un cert control al programador. El material docent d’aquesta assignatura està estructurat en quatre grans blocs. Un primer bloc introdueix el paradigma de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lord
  • lord
  • Lord
  • Lord
  • Lord
  • Lord
  • Lord
  • Lord

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS