mariapesadilla

Páginas: 2 (380 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014
pi de la comarca del Montsià. Antiguament el poble era anomenat la Ràpita dels
Alfacs, i a dia d’avui és general anomenar-lo la Ràpita. Es mirà de castellanitzar-lo en San Carlos . 320 km2 desuperfície.
Història

La presencia humana al terme de Sant Carles de la Ràpita es remunta al paleolític, ja que s’ha trobat una pintura rupestre que presenta un bou en posició vertical de color negre , ala cova del Tendo. Aquesta pintura és la més antiga de Catalunya, actualment ja desapareguda.

Els ibers van habitar la zona als quals s’atribueix la creació de la ciutat ibera anomenada Iberia,que es creu que podria ésser Alcanar Amposta o la Ràpita. Musulmans i romans foren altres dels que també habitaren la zona. Durant la invasió musulmana es construí al terme rapitenc una ràpita, és adir, una torre defensiva, i d’ací el nom de la població.

Els cristians conquerien el territorio el 1097 a mans del comte Ramon Berenguer III, i des d’aleshores el territorio fou canviant d’amo: elMonestir benedictí de Sant Cugat del Vallès, l’ordre de Sant Joan de Jerusalem, Jaume II, les monges Sanjoanistes provinents de Santa Maria de Sixena i , finalmente, al segle XVIII es varen convertir enterritori públic, quan els treballadors van anar a consruir el canal de la Dreta de l’Ebre i s’esyabliren tot creant una nova población fent honor a Carles III.

Anys més tard es va anarfortificant el port i la Ràpita obrí comerç amb Amèrica.

A la segona meitat del segle XVIII el rei Carles III projectà la construcción d’un gran port al Delta de l’Ebre, i ordenà que al lloc dels pescadorsde la Ràpita a fos construïda una gran ciutat, que en honor seu s’anomenà Sant Carles de la Ràpita. Es construí el canal de navegación d’Amposta als Alfacs, perquè el monarca ambicionava de poderconvertir els ports dels Alfacs en un dels mes importabas de la Mediterrània.

Un altre fet festacat de la història de la Ràpita és el desembarcament de Carles VI ( Carles Lluís de Borbó i de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS