Mediacion

Páginas: 12 (2760 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
Fases de la mediació formal





|C-10 La Mediació |











Índex




1. INTRODUCCIÓ


1. Mediació formal


2. Característiques de la mediació


3. La importància del procés 






2. FASES DE LA MEDIACIÓN FORMAL




1. PRESENTACIÓ IACCEPTACIÓ DEL MEDIADOR


2. RECOLLIDA D’INFORMACIÓ


3. ACLARIR EL PROBLEMA


4. PROPOSAR POSSIBLES SOLUCIONS 


5. ELABORACIÓ I APROVACIÓ DE L'ACORD

3. CONCLUSIÓ

4. BIBLIOGRAFÍA/ WEBGRAFÍA

·





1. INTRODUCCIÓ


La mediació és una forma de resoldre conflictes entre dues o més persones, amb l'ajuda d'una tercera persona imparcial, el mediador.El mediador no imposa una solució al problema, són les parts els qui mantenen sempre la responsabilitat de prendre la seva pròpia decisió. Per tant, podem definir que el rol de la mediació consisteix a facilitar una discussió centrada en els interessos, mitjançant tècniques relatives 
al procés i la comunicació entre les parts, que permeti desvetllar les preocupacions.
La mediació és VOLUNTÀRIA, ésCONFIDENCIAL, i està basada en el DIÀLEG.
La mediació pot resoldre conflictes relacionats amb la transgressió de les normes de convivència, amistats que s'han deteriorat, situacions que desagradin o semblin injustes, maltractaments o qualsevol tipus de problemes entre membres de la comunitat educativa. És necessari distingir entre mediació formal i 
mediació informal. En la mediació formal totestà més reglat i requereix certes condicions que ens permeten estructurar el procés, i serveixen per evitar que les parts es quedin estancades en el passat, repetint els fets, sense guanyar terreny cap a una solució. En el treball que presentem a continuació ens endinsarem en les fases de la mediació formal amb la finalitat de comprendre millor el procés.

1.1 MEDIACIÓ FORMAL


Podem definir lamediació formal com un procediment de resolució de conflictes que consisteix en la intervenció d'una tercera part, aliena i imparcial al conflicte, acceptada pels disputants i sense poder de decisió sobre els mateixos, amb l'objectiu de facilitar que aquests arribin per si mateixos a un acord per mitjà del diàleg i la negociació.




1.2 Característiques de la mediació

1. Voluntarietat.La participació en el procés de mediació és, per definició, voluntària.
La intervenció del mediador pot ser sol·licitada per les parts o bé l'oferiment. Pot venir de la mateixa instància mediadora o d'altres instàncies, (director, jutge...) però, en qualsevol cas, no podem oblidar que la decisió última de recórrer o no a la mediació correspon a les parts. A més, com les partsparticipen voluntàriament en el procés, tenen dret a retirar-se en qualsevol moment.


2. Confidencialitat.


Tot el parlat en les sessions de mediació és confidencial i, per tant, no pot ser repetit fora d'ella ni pel mediador ni per les parts.


3. El mediador ha de ser imparcial, objectiu i neutral. Volem deixar apuntat que la qüestió de la neutralitat del mediador ha generatuna gran controvèrsia entre els professionals de la mediació, encara que no anem a entrar ara en aquest debat.

4. Els acords adoptats en comú per les parts, es tradueixen en
un grau de compliment molt major que les decisions imposades per una autoritat externa. Posar-se d'acord amb la persona amb la qual existeixen desavinences resulta satisfactori i a més demostra un interès, no nomésper solucionar el problema, sinó també per mantenir i millorar les relacions.









5. Finalment, són molts els autors que consideren la mediació, no
com un mètode de resolució de conflictes, sinó com una aportació cultural a les societats del present que no només afronta el repte de garantir l'ordre social, sinó també de celebrar la diversitat humana. És a dir, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mediacion
  • MEDIACION
  • La mediacion
  • Mediacion
  • Mediacion
  • mediacion
  • mediacion
  • Mediacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS