Mediación

Páginas: 5 (1115 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
MEDIACIÓ









Meritxell Manero
Alba Cuenca
Sergi Molluna
Lorena Patiño
C10 – Àngela Beltran
ÍNDEX

1. Introducció
2. Definició
3. Característiques
4. Funcions i metodologia
5. Estructura
6. Etapes
7. Tipus
8. Perfil del mediador
9. Rol del mediador
10. Conclusions
11. Webgrafies
















1. Introducció

El treball presenta l’explicacióde la mediació i de totes les seves parts, tipus, graus… I també de la figura que predomina aquest apartat: el mediador.
Comencem amb una petita definició de la mediació seguida de les característiques, les funcions l’estructura que la forma, la metodologia, les seves etapes i els tipus de mediacions que existeixen. També parlarem del perfil del mediador que és, qui fa possible la mediació.2. Definició
La mediació és un mètode per resoldre conflictes amb un àrbitre (mediador) que intenta arribar a una solució entre les parts.
És una de les formes possibles de gestió alternativa de conflictes. La mediació entén que a través del diàleg és possible arribar a l'entesa en qualsevol conflicte conscient o no, en què puguin trobar-se les persones.
3.Característiques
En general, el treball dels mediadors està basat en un seguit de principis, que són els següents:
Imparcialitat. El mediador no pren part a favor o en contra dels posicionaments de les parts; tampoc no en té, d'interès directe o indirecte en la solució del conflicte.
Confidencialitat. El contingut de tot el que les parts diguin o expressin dins del procés de mediació és secreti no es pot fer servir fora de la mediació.
Voluntarietat. Les parts en conflicte han de partir d'un punt inicial d'acord: volen donar l'oportunitat a la mediació per gestionar el seu conflicte. Això implica que, en qualsevol moment, una de les parts pot retirar-se i donar per acabada la mediació.
Autonomia de la voluntat de les parts. El mediador respecta la lliure disposició de les parts enconflicte: només elles proposen les solucions, els terminis i pactes sobre la seva verificació, sobre el compliment dels acords, etc.

4. Funcions i metodologia
Dirigeix ​​el procediment, permetent el protagonisme de les parts, aplicant rigorosament el procediment.
Promou un clima distès que faciliti l'entesa i la col·laboració, neutralitzant i alleujant la càrrega emocional de les parts.Reconeix els interessos explícits i implícits de les parts, manifest en el seu llenguatge verbal i corporal, mitjançant l'escolta activa
Promou la confrontació de les posicions, consultant sistemàticament les possibilitats reals d'acord i els límits de la negociació.
Estimular el canvi de la postura de les parts, passant de la competitivitat o l'actitud defensiva a la sinèrgica (ambdós guanyen),intervenint en la forma del procés i no en el contingut.

5. Estructura
Desenvolupament del procediment:
1 º Sessió conjunta inicial
2 º Sessions privades (optatives, equitatives i confidencials) - sessions conjuntes intermèdies.
3 º Sessió conjunta final
6. Etapes
ETAPA I: Organització de la mediació.
En aquesta etapa es fa la citació inicial, la presentació de les parts i un discursinicial.
ETAPA II: Comprensió de les perspectives de les parts.
La versió de les parts: aquí el ,el mediador s’encarrega de donar la paraula a les parts i de prendre nota del que diuen.
La activitat del mediador: escolta i observa el comportament de les parts, el to de veu que utilitzen, les mirades, els gestos...
ETAPA III: Clarificació dels interessos.
El mediador s’encarrega de saber elsinteressos, desitjos, necessitats i sentiments de les parts. Per saber aquesta informació utilitza preguntes obertes on la resposta de les parts no pugui ser “si” o “no”.
ETAPA IV: Replantejament i generació d’opcions.
En aquesta etapa és on el mediador demana la col·laboració de les parts per arribar a un acord. Es fan propostes per satisfer les dos parts i pacten diferents opcions.
ETAPA V:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mediacion
  • MEDIACION
  • La mediacion
  • Mediacion
  • Mediacion
  • mediacion
  • mediacion
  • Mediacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS