Modernisme

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
El teatre modernista: regeneracionista i esteticista

El modernisme va entrar a Barcelona intentant copiar-se de Paris, aquest moviment va ser a final del segle XIX.

Habia dos tipus de teatres:1.- El teatre vitalista

Aquest tipus de teatre tractava temes de gran impacte social con la defensa de veritat per damunt de tot, la situació de la dona a la societat, el caràcter individualistade la llibertat.. Tot amb un rerefons ideologin claríssim.

2.- El teatre simbolista

Aquest altre tipus de teatre es tracta de un teatre ple de símbols i al·legories anb la intenció de suggeririmpressions a l’espectador.

El modernisme vol: Connectar-se ideològicament amb la resta d’Europa i modernitzar la cultura catalana.

El Modernisme trenca amb la tradició teatral de la Renaixença,és a dir, amb el teatre costumista i romàntic. Es renova l'estètica teatral incorporant a l'escena catalana els corrents dramàtics de moda a l'Europa de fi de segle, però sobretot de França(simbolisme i decadentisme).El teatre modernista es divideix en dues grans tendències: el teatre regeneracionista i el teatre simbolista.

Santiago Rusiñol

Santiago Rusiñol naix el 25 de febrer de 1861 aBarcelona. Prové d’una família burgesa dedicada a la manufactura tèxtil. De ben petit quedà orfe. Fou el seu avi, Jaume Rusiñol, el que va educar-lo.Al 1978 va exposar el seu primer quadre al Museu deGirona i l’any següent va presentar la primera obra a la Sala Parés de Barcelona. Fou llavors quan inicia una llarga amistat amb Enric Clarasó i Ramon Casas. Amb Clarasó va compartir taller, oncol·leccionava ferros artístics, i anomenaven el lloc El Cau Ferrat.

Del 1888 al 1895 residí a París. Al 1894, en una de les seves vingudes a Catalunya, va traslladar el Cau Ferrat a Sitges onposteriorment celebraria festes modernistes, conferències i altres actes. Per aquest motiu es considera el Cau Ferrat un del pilars del naixement i la difusió del modernisme. 

L'obra “Llibertat” al 1901,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modernisme
  • Modernisme
  • el modernisme
  • El Modernisme
  • modernisme
  • modernisme
  • El Modernisme
  • Modernisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS