MOVIMENTS CINEMATOGR FICS

Páginas: 8 (1928 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2015
MOVIMENTS CINEMATOGRÀFICS
Cinema soviètic Oktyabr / Octubre (S. M. Eisenstein, 1925) Konets Sankt-Peterburga / La fi de Sant Petersburg (Vsevolod Pudovkin, 1927) Bronenosets Potyomkin / El cuirassatPotiomkin (Sergei M. Eisenstein, 1925) Mat / La mare ( Vsevolod Pudovkin, 1926)
DEFINICIÓ: El cinema soviètic tenia un realisme molt marcat amb una temàtica política, social i històrica que parlaven sobre les guerres, pobresa i el poder. Per altra banda, comprèn pel·lícules creatives realitzades entre 1922 i 1991 a la Unió Soviètica . una manera de definir aquest cinema podríematribuir-li com aquellnom que sol donar-se al corrent avantguardista integrada per artistes com Serguei Eisenstein , Lev Kuleshov , Vsévolod Pudovkin i Dziga Vertov.

Surrealisme Un Chien Andalou / Un gos andalús (Luís Buñuel i Salvador Dalí, 1929) Entr'acte/ Entreacte (René Clair, 1924) L'étoile de mer / L'estrella de mar (Man Ray, 1928) La sang d'un poète / La sang d'un poeta (Jean Cocteau, 1932)
DEFINICIÓ: El Surrealisme , nascut a França al voltant dels anys 20, te com a funció plasmar el mon de lafantasia ( somnis i fenòmens subconscients). Es presentat com a una revolució amb la finalitat d’atacar l’ordre lògic, estètic i moral.
Expressionisme Metropolis / Metropolis (Fritz Lang, 1926)Nosferatu, eine Symphonie des Grauens / Nosferatu (F.W.Murnau, 1922) Das Kabinet des Dr. Caligari / El gabinet del Dr. Caligari (Robert Wiene, 1919) Der Golem, wie er in die Welt kam / El Gòlem (Paul Wegener, Carl Boese, 1920)
DEFINICIÓ: Les pel·lícules expressionistes volien crear una inquietud sublim a través de la utilització de diversos elements, des delmaquillatge fins als moviments de càmera, passant així, per un tipus d’ambientació deliberadament artificial, de vegades desfigurada, com si el fotograma fos un marc sobre el qual delinear aquesta gamma de contrastos.
Neorrealisme Roma, città aperta / Roma, ciutatoberta (Roberto Rossellini, 1945) Sciuscià (Vittorio De Sica, 1946) Ladri di biciclette / El lladre de bicicletes (Vittorio de Sica, 1948) La terra trema / La terra tremola (Luchino Visconti, 1948)
DEFINCIÓ: El neorealismeitalià fou un moviment cinematogràfic sorgit un cop finalitzada la Segona Guerra Mundial L’objectiu d’aquest moviment va ser reflectir el dia a dia de la gent treballadora del país, amb els seus problemes i misèries. Amb aquest objectiu, en algunes de les produccions es va decidir no comptar amb actors professionals, no utilitzar decorats sinó localitzacions reals i prescindir de il·luminacióartificial, per tal que el que es veiés en pantalla fos el més semblant al que es podia trobar a la realitat.
Nouvelle vague i free cinema À bout de soufflé (Jean-Luc Godard, 1959) Bande à part (Jean-Luc Godard, 1964)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fics
  • fics
  • Fics
  • fics baekyeol
  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Moviments Parabòlics
  • Moviments Migratoris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS