Pràctica CROMATOGRAFIA

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014


PRÀCTICA 2: LA CROMATOGRAFIA





Patricia Moyano
Natalia Ortiz
1r Batx. A

ÍNDEX

1. Introducció

2. Objectiu de la pràctica

3. Materials i reactius

4. Procediment experimental

5. Qüestions

6. Conclusió i opinió personal

7. Bibliografia










1.INTRODUCCIÓ
La cromatografia és una tècnica que actualments’utilitza per separar els components de mescles en dissolució un tant complexes. El nom de cromatografia per anomenar aquesta tècnica de separació ve del grec i significa “escriure en color”. La raó d’aquest nom es deu al botànic rus Tswett que quan utilitzà, per primera vegada, aquesta tècnica en la separació de pigments vegetals va obtenir substàncies acolorides. Ara bé, la cromatografia, avui,s’utilitza per separar substàncies acolorides i substàncies sense color. En aquest últim cas, per a fer visibles les taques, cal acolorir-les utilitzant altres tècniques.
Actualment la cromatografia més senzilla és la cromatografia de paper, ens permet fer un anàlisi qualitatiu dels components d’una mostra de mescla sense necessitat d’emprar aparells costosos i complexos.

2.OBJECTIU DE LA PRÀCTICAL’objectiu de la cromatografia, com ja hem dit anteriorment, és separar els diferents components d’una mescla, permetent identificar i determinar les quantitats d’aquests components. Te una finalitat analítica,per tant, les quantitats de mescla utilitzades són petites.

3.MATERIALS I REACTIUS
Els materials utilitzats a la pràctica van ser:
-dos papers de filtre en forma de circumferència
-unpaper de filtre en forma de rectangle allargat
-vidre de rellotge
-10 mL d’alcohol o acetona
-un rotulador negre o gris

4.PROCEDIMENT EXPERIMENTAL
-Primera manera d’operar:
1) Agafar un full de paper de filtre circular o quadrat d’uns 10 o 12 cm.
2) Posar una gota de tinta al centre, o bé dibuixar un cercle de mig centímetre amb tinta negra del retolador o bolígraf, i deixar-la assecar.
3)Afegir gotes de l’eluent a intervals de temps.

-Segona manera d’operar: es fa en recipients que es puguin tapar per evitar l’evaporació de l’eluent.
1) Posar en un vas de precipitats o en un pot de vidre uns 10 mL d’eluent.
2) Tallar un full de paper de filtre d’una amplada de 3 o 4 cm i d’una longitud de 12 o 15 cm. La longitud és funció de l’alçada del recipient.
3) En un dels extrems, auns 2 cm, horitzontalment, traçar una ratlla amb el rotulador. Abans d’introduir la tira al recipient, deixar assecar una estona.
4) Introduir la tira al recipient que conté l’eluent, procurant que quedi vertical al got, i procurant que el líquid no toqui la ratlla de tinta, però quesí que mulli la part inferior del paper.
5) Tapar el recipient i deixar transcórrer el temps.5.QÜESTIONS
a) Què és la cromatografia?
La cromatografia és una tècnica de separació en la qual els components d'una mostra se separen en dues fases: una fase estacionària de gran àrea superficial, i una fase mòbil. L'objectiu de la fase estacionària és retardar elpas dels components de la mostra. Quan els components passen a través del sistema a diferents velocitats, aquests esdevenen separats en el temps. Cada component té un temps de pas característic a través del sistema, anomenat temps de retenció. La separació cromatogràfica s'aconsegueix quan el temps de retenció de l'analit difereix del de la resta de components de la mostra.
b) És possiblereconèixer per cromatografia substàncies no acolorides?
Hi ha vegades que quan emprem la tècnica de cromatografia no es fan visible les taques dels diferents components de la solució, doncs en aquest cas hi ha que acolorir-les amb l’ajuda de tècniques auxiliars, com per exemple, un revelador que ens permetrà fer-les visibles.

c)Què és el Rf?
L’Rf és l’expressió quantitativa de la velocitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de cromatografia
  • Practica de cromatografía
  • Práctica cromatografía
  • Cromatografia practica
  • Practica De Cromatografia
  • Practica de cromatografia
  • practica de cromatografia
  • Practica cromatografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS