Psicologia De l’Educació

Páginas: 18 (4264 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
Treball final de psicologia de l’educació



David González Caballero, 1A
Psicologia de l’Educació
Facultat de Formació del professorat









Índex


• Introducció......................................................................................................3
• Decàleg delprofessorat................................................................................4-11
• Anàlisi d’un PEC............................................................................................12-14
• Conclusió......................................................................................................15• Referències bibliogràfiques...........................................................................16




















Introducció:

Aquest decàleg respon a una pregunta: “què he après en l’assignatura de Psicologia de l’Educació que pugui ser un referent per a valorar la qualitat de la propostaeducativa de l’escola de pràctiques del proper curs?” Què vol dir això? Doncs que hem d’elaborar una síntesi de tot allò après que ens serveixi l’any que ve per valorar les pràctiques a mode de “maleta d’idees psicopedagògiques”.
Així doncs, el treball està dividit en dues parts: la primera té com a objectiu principal seleccionar 10 conceptes psicopedagògics que consideraria necessaris a l’horad’elaborar un Projecte Educatiu de Centre. Per tal que la proposta educativa sigui de qualitat cada escola necessita regir-se d’uns principis i la funció d’aquest Treball Final és escollir-ne, com a mínim, deu. Això ens obligarà a seleccionar-los i extreure’ls de tota la matèria donada pel que també ens suposarà una activitat de síntesi.
La segona, en canvi, consisteix en escollir un PEC (ProjecteEducatiu de Centre) d’un dels centres escollits pel professor i analitzar-lo tot hi utilitzant els criteris treballats a la primera part del treball a més de treure conclusions sobre quins principis hi manquen (o sobren), la seva concreció, etc.
A més a més també es vol demostrar amb aquest treball que hem esdevingut competents tant en autoregulació, organització i gestió de l’aprenentatge com enplanificació, observació i anàlisi cosa que s’anirà veient al llarg de les seccions d’aquest.









1. La educació es basa en l’activitat contextual i el principi de mediació.
L’activitat de les persones es duu a terme en els contextos, és a dir, en llocs físics (habitualment), impliquen patrons organitzats d’activitat, rols específics i, òbviament, són socials ja que impliquenrelacions entre dos o més persones. L’activitat contextual es desenvolupa sota la guia d’una persona més capaç amb la que estableixen una relació positiva, assumeixen els rols que els hi dota i estableixen relacions interpersonals. A demés ofereixen al nen la oportunitat de practicar allò que ha après de forma autònoma.
El principi de mediació, en canvi, és aquell principi que sorgeix a partir de l’úsd’eines com a mediadores entre l’home i el mitjà físico-social. L’ús d’aquests signes fan possible la transmissió de cultura entre els membres de l’espècie. Es construeixen a base d’interactuar tant amb l’entorn com en la societat.
Aquestes dos idees són importants per a un PEC donat que són la base de la psicologia educativa, els conceptes sense els quals l’escola no podria ni tan solsdesenvolupar la seva tasca. Tant context com l’ús dels signes són elements sine qua non l’ensenyança no pot funcionar.

2. Basar l’ensenyança en la CCEA i el triangle interactiu.
La psicologia és un pilar fonamental de l’educació i, dins d’aquesta, el constructivisme també n’és un. El constructivisme està format per nombroses teories psicològiques (Ausubel, Piaget, Vigotski) que es complementen i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia de l'educació.
  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció
  • Deu principis de la psicologia en l'educació primària
  • Teoria de l'educació
  • Teoria de l'educacio
  • La Loe A L'Educació Física
  • Didàctica De L'Educació Infantil
  • l'educació en temps de crisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS