Psicologia De L'Atenció I Memòria

Páginas: 8 (1953 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
PSICOLOGIA DE L’ATENCIÓ I DE LA MEMÒRIA
Semestre Febrer 10 - Juny 10
Prova d’Avaluació Continuada – PAC1

PAC1

Part 1

1. Analitzeu els resultats obtinguts en les proves i descriviu els factors i variables que han pogut influir en cadascun dels subjectes. Argumenteu les vostres respostes amb exemples del cas exposat.

Les característiques de l’objecte receptor, en aquest casl’avi, i concretament en els resultats del record immediat, obté uns resultats pitjors que l’àvia, probablement, tal i com exposa el text « va estar remugant durant tota la prova ».

La seva predisposició envers la prova no és la millor, i per tant, amb la seva actitud, fa que el procés de codificació i emmagatzematge no sigui l’ideal, cosa que fa que oblidi més paraules que l’àvia, i necessiti, enla fase del record, l’ajuda del nét, tot donant-li les primeres síl.labes de cada paraula.

Igualment, a l’avi tampoc se’l veu motivat , potser perquè el factor contextual internel seu, o sigui el seu estat anímic no és el millor, doncs fa poc se li va morir el germà, està trist i està passant una mala època, fa que la recuperació no sigui la més òptima.
.
Autors com Baddeley, apunten que sibé el grau de motivació no és decisiu, s’han observat que els subjectes motivats milloren la seva retenció, que, per desgràcia, tal i com he dit, no es el cas de l’avi.

Per un altre costat, l’altre subjecte receptor, l’àvia, obté millors resultats, en el record immediat, fruit d’una bona predisposició envers la prova, se la veu motivada, atenta, i amb ganes de col.laborar. Tot això fa queobtingui millors resultats.

L’àvia, en la fase d’adquisició, sense ella saber-ho, està empleant una bona estratègia per emmagatzemar i codificar la informació, tot repetint les paraules que se li van anomenant. Amb aquesta repetició, i per tant, bona codificació, la fase de recuperació serà millor que la de l’avi, i per tant obtindrà millors resultats.

En canvi, en el record demorat, el primersubjecte (l’avi) obté millors resultats que el segon (l’àvia), bàsicament perquè totes les paraules a memoritzar estan associades amb la pesca, activitat que agrada molt a l’avi i que sembla ser, que a pesar que ara no la practiqui, la ha practicat tota la vida.

La fase de recuperació de l’avi és millor, perquè es crea una associació d’aquestes paraules amb una activitat que ha practicat, és adir, poseeix uns coneixements previs i per tant, el seu grau de comprensió serà més gran que el de l’àvia, i això es demostra en que aquesta (l’àvia), inclús diu paraules que no se li han dit, probablement sense relació amb la pesca.







2. A partir dels resultats obtinguts, Considereu que es podien haver aconseguit millors resultats en el record? Descriviu la manera com es podrienhaver controlat i/o modificat els factors i variables influents per a obtenir un millor rendiment en les proves.

Crec que sí que es podrien haver aconseguit millors reultats en el record.
En el cas del primer objecte receptor (l’avi), hi haurien mesures de caire emocional, és a dir, es podria haver intentat calmar-lo d’alguna manera, per exemple, dient-li que la prova durarà molt poc i ques’acabarà aviat. Demanant-li disculpes per haver arribat tard i donant-li la raó, que s’entén el seu malestar, en definitiva, intentar relaxar-lo, perquè estigui més centrat, i per tant més motivat en la prova.
Altres mesures, anirien relacionades amb utilitzar algunes tècniques de memòria, com per exemple, les tècniques associatives, que el nét els hi explicaria abans de la prova. Per exemple, els hipodria dir que associéssin les paraules en grups de dos i de manera correlativa, és a dir, la primera paraula amb la segona, la tercera amb la cuarta, etc.., i que totes aquestes relacions de paraules, se’ls hi donguéssin moviment, interectuéssin entre sí i que la relació fos exagerada.





3. Indiqueu a quin tipus de mesura de la memòria correspon la prova administrada i definiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicología de l’atenció i de la memòria
  • psicologia d'atenció i memòria
  • Memorias I
  • Psicologia de la Memoria
  • psicologia de la memoria
  • Psicología de la memoria
  • Psicologia Memoria
  • Psicología de la memoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS