Psicologia

Páginas: 4 (882 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
PAC 2 – LA PSICOLOGIA CIENTÍFICA DE WUNDT



Wilhem Wundt, nascut a Alemanya, a l’any 1832.

En el context històric i geogràfic, ens trobem amb el naixement d’un procés que van denominarrole-hybridization. En aquella època, la fisiologia estava molt més valorada que la filosofia (que havia quedat una mica desfasada). Per causes acadèmiques, molts científics que volien accedir a estudiarfisiologia no van trobar plaça, i es van decantar per filosofia (entre ells Wundt); portant a terme els seus mètodes fisiològics dins del camp de la filosofia. I aquí es quan apareix per primer cop lafigura del psicòleg.

A l’any 1879, Wundt fa fundar el primer laboratori de psicologia experimental, a Leipzig; moment que es considera com el naixement de una nova psicologia científica,separant-la d’altres ciències com la fisiologia, les ciències naturals o la filosofia.
L’objectiu d’aquesta psicologia era l’estudi dels processos conscients, de l’experiència immediata (sensacions,percepcions, sentiments, etc.).
La consciència per Wundt es el conjunt d’experiències viscudes per una persona.
Per Wundt, l’eina principal de la psicologia ha de ser la autoobservació experimental ointrospecció.

Va dividir els elements principals de la ment en: sensacions i sentiments. El procés mental era el resultat de connexions entre aquests elements.

La tasca principal de la psicologiaexperimental era: analitzar els elements de la nostra consciència (sentiments i sensacions); estudiar les característiques d’aquest elements i determinar les relacions entre aquests elements.


Wundtva dividir la nova psicologia en dos grans branques:
Psicologia individual: estudia els processos bàsics mitjançant el control experimental de les seves condicions. Es refereix a la experiènciaimmediata que ens arriba per mitjà dels òrgans sensorials.
Psicologia etnològica: aquest tipus de psicologia no permetia una metodologia experimental; era necessària la interpretació històrica dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS