Psicomotricidad

Páginas: 8 (1865 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013



Psicomotricidad y vida cotidiana
( 0-3 años)







Erika Sabadell Torrente
18/11/2013



Índex

Activitat: 1 pg. 1
Activitat: 2 pg. 1
Activitat: 3 pg. 1
Activitat: 4 pg. 2
Activitat: 5 pg. 3
Activitat: 6 pg. 3
Activitat: 7 pg. 3
Activitat: 8 pg. 4
Activitat: 9 pg. 4
Activitat: 10 pg. 4Activitat: 11 pg. 5
Activitat: 12 pg. 6
Activitat: 13 pg. 6





QÜESTIONARI DEL LLIBRE DE LECTURA
Psicomotricidad y vida cotidiana
1. En què consisteix, breument, el projecte d’educació psicomotriu per als més petits que presenten les autores? Enumera les estratègies d’intervenció que proposen.

L’escola infantil, quant observa que es va desenvolupant la capacitatd’observació i de percepció, es va mostrant la globalitat del infant.
Podem observar els progressos de les habilitats corporals que estan relacionades amb la seva estructuració mental i la seva capacitat de control emocional.
Estratègies:
Segons la forma de moure’s.
Gesticular.
La forma d’observar.
Les seves postures.
I la seva forma de posiocionar-se en l’espai.

2. En quin context esva realitzar l’experiència recollida al llibre?

Aquet llibre tracta sobre la psicomotricitat dels infants en el primer cicle de la educació infantil. Es un projecte integrador, les activitats psicomotricitat son enteses en un context on el cos esta present durant tota la jornada escolar, per aixó entre les activitats de psicomotricitat i els moments quotidians estan vinculats en una manera deactuar i de intervenir de la persona adulta, en la cual cosa s’ha de comprendre la importància d’aquesta realitat.

3. Quina relació tenen les situacions de la vida quotidiana i el joc en el desenvolupament de la psicomotricitat?

El joc es una de les activitats bàsiques dels infants, a través del joc aprenen i construeixen la seva personalitat. El joc ajuda a estructurar el seu pensament icobrir les seves necessitats de la vida quotidiana.

Em de tenir en compte que alguns paràmetres que relacionen les necessitats dels infants amb les condicions és perquè s’efectuï el joc.
Les necessitats bàsiques han d’estar ateses: És important que l’infant, tingui una sensació de benestar corporal i es sentin forts afectivament. Jugant l’infant aprenen, i especialment es sent segur, acceptati valorat. Aquet és el primer pas per sentir interès per el seu entorn i per anar desenvolupant la seva autonomia. El seu pensament es va desenvolupant.
La necessitat de moviment: Perquè el moviment es pugui efectuar és necessita que l’infant estigui en un ambient on es pugui moure, fan falta espais segurs i també provocats.
La necessitat de una actitud clara per part de la persona adulta: Aixóproporciona afecte i seguretat.

4. Explica com ha d’estar organitzat l’espai i el material per afavorir les progrés psicomotriu de l’infant a les diferents aules de la llar d’infants.
Espai tou: El seu material és: Espumes grans de formes diverses, matalassos, alfombres, coixins i també animals de peluix. El caràcter d’aquet espai és afectiu i acollidor, facilita les relacions corporalspropers amb el mateix, l’hi permeteix moviments de plaer, mes impulsius i menys controlats, com per exemple llançar-se cap endavant i enrere sense fer-se mal, volteix... Es poden utilitzar algunes teles, per afavorir el joc. Comencen apareixia capacitats en el joc afectiu. Els objectius que tenen és l’experimentació i adquisició de coneixements generals, tenen una seguretat profunda, capacitatscomunicatives i afectives. Les accions que es desenvolupant són: Relaxar-se, rodar sobre sí mateix, arrossegar-se, caure, llançar-se, abalançar-se, contactes corporals.
Espai dur: material que hi apareix: rampes, escales, plataformes altes i baixes, bancs, etc. Aquí l’infant experimenta totes les seves possibilitats motrius i entra en el joc amb ell mateix, intentant fer salts, girs, etc. I cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicomotricidad
  • Psicomotricidad
  • Psicomotricidad
  • psicomotricidad
  • Psicomotricidad
  • psicomotricidad
  • psicomotricidad
  • Psicomotricidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS