Que Es La Filosofia

Páginas: 6 (1331 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
QUÈ ÉS LA FILOSOFIA?

La filosofia és un saber que crea inquietud, ganes de descobrir la veritat tot i el sentiment d'ignorància al veure que no sempre aconsegueixes respondre allò que et qüestiones ja sovint de cada resposta en sorgeix un nou problema perquè planteja nous dubtes. Però, el filòsof és aquell que reconeix la seva ignorància i té l'afany de superar-la. Per això, el filòsof ha detenir una actitud escèptica, és a dir, qüestionar l'inqüestionable ja que d'aquesta manera podrà descobrir possibles errors i reduir les afirmacions irrefutables que hem donat per certes per comoditat, cosa que fem molt sovint.
Així doncs, disminueix el sentiment de certesa sobre el que són les coses i fa que augmenti el coneixement del que realment poden ser.
Cronològicament la filosofia vanéixer de l'admiració, quan alguns pensadors deixen de valer-se per fets fantasiosos (mites i creences religioses) i utilitzen la raó i els coneixements per entendre que és el que realment els envolta. Aquest fet l'anomenem “el pas del mite al logos” que va tenir lloc a Grècia durant el S.VI a.C moment en que es va designar filosofia com un amor infinit a la saviesa.
Per tant, la filosofia és unconeixement crític, racional i coherent. Les seves propostes i crítiques han de ser justificades raonadament, és a dir, la seva reflexió s'ha de basar principalment amb la raó i no hi ha d'haver contradiccions. La filosofia té un esperit crític ja que analitza minuciosament tot el que l'envolta per donar respostes basades en l'observació i l'ànalisi i alhora han de poder ser justificades mitjançantarguments coherents basats en la raó no en supersticions. Així la filosofia revisa idees, creences, supòsits... No tot el que és te per verdader resulta ser-ho.
És un discurs obert a altres opinions ja que manté una actitud respectuosa i atenta. Té en conte els arguments de terceres persones per intercanviar idees i adquirir-ne de noves. És un saber reflexiu perquè planteja tots els altressabers d'una manera objectiva i externa.
La filosofia a vegades té un punt radical ja que pot posar en dubte allò que sembla indubtable. És qüestiona lo inqüestionable com ara “existeixo”?. S'ha d'arribar a l'extrem, s'ha de ser capaç d'enfrontar la realitat, encara que aquesta no sigui tal com s'esperava o com es volia.
Així doncs, l'activitat filosòfica és necessària per encarar la vida amb méscriteri sobretot en un món mediàtic i ple d'influències i poder analitzar els obstacles de la vida diària.
Per tant, la filosofia és necessària per afrontar totes les adversitats de la vida, acceptant les nostres mancances i aspectes a millorar per tal de créixer i trobar possibles respostes que sempre ens plantejaran nous problemes. Gràcies a l'actitud filosòfica som menys influenciables a totesels medis que intenten seduir-nos.
T'ensenyara a veure la vida des de altres punts de vista. Però no et solucionarà la vida.
EL SABER CIENTÍFIC
Va néixer S. VI a.C a Grècia, juntament amb la filosofia. És un saber racional i sistemàtic.
SABER CIENTÍFIC: Crític al sentit comú i model de màxima racionalitat
La ciència és va independitzar de la filosofia durant S.XVI-XVII(Revolució científica*)*La ciència a vegades a de portar idees noves que socialment no són acceptades (innovacions) i es produeixen canvis forts, sobtats. (revolucions)
CIÈNCIA: Interpretació del món, NO descripció.
Saber col·lectiu produït i transmès per especialistes.
Expressat en llenguatge precís.
Capaç de ser controlat per mètodes públics(per la llei)
Objectius:
-Explicació dels fets passats:(determinar causes a partir de conseqüències)
-Predicció dels fets futurs: ( determinar les conseqüències a partir de causes)
Activitat social complexa, duta a terme per part de les comunitats científiques (universitats, centres d'investigació...) Resultats presentats en congressos...
Resultats públics, sotmesos a l'anàlisi, crítica i control de tothom. És pot falsar.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS